Nivelul spiritual al „Cuceririi Țării lui Israel”

747.04După ce poporul Israel a scos toate dorințele din Egipt, „vasele” și bijuteriile din aur și argint, atunci toate calitățile lor egoiste au murit în ei.

După cum se spune în Tora despre întreaga generație care a ieșit din Egipt, tot egoismul lor a murit și apoi au primit oportunitatea de a ajunge la următorul nivel, numit țara lui Israel (Eretz Israel), dorință care vizează doar dăruirea și iubirea. „Eretz” este „dorință (Ratzon)” și „Israel” este „Yashar Kel (direct către Creator).”

Creatorul este forța dăruirii și a iubirii, care este forța principală a naturii. Orice altceva se manifestă ca tipuri ale sale particulare. Programul, conform căruia funcționează această forță, urmărește să facă o persoană independentă și cu dorința de a fi într-o stare de dăruire și iubire.

Grupul lui Avraam, odată ce a intrat în țara lui Israel, a început să lupte pentru ea, deoarece acolo locuiau și alte națiuni. În plus, au apărut chiar în grup tot felul de obstacole care s-au manifestat în caracterele oamenilor și au fost nevoiţi să se ridice deasupra lor. Această perioadă se numește cucerirea țării lui Israel („Kibush Haaretz“).

Din KabTV „Am primit un apel. Istoria poporului evreu” 05.04.204

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: