Nivelul Spiritual Mineral

Întrebare: Știm că nivelul mineral dorește să se conserve pe sine. Cum poate trece cineva de la această stare, la nivelul vegetal? Cum combinăm cele două dorințe?

Răspuns: Nivelul mineral se referă la întreaga natură. Un nivel neînsuflețit/mineral, din punct de vedere spiritual, este un sentiment de nemișcare interioară spirituală, nicio posibilitate de a dărui, de a împlini pe cineva, de a fi oarecum similar cu Creatorul. Dimpotrivă, există o înțelegere că eu exist sub controlul dorințelor mele egoiste, care îmi sunt date de Creator, iar Creatorul le controlează.

Nivelul spiritual mineral este realizarea faptului că toate dorințele mele provin de la Creator, sunt dictate de El și sunt sub autoritatea Sa deplină. Eu sunt un egoist, pentru că El m-a creat așa și apoi spun că sunt sub controlul lui Faraon. Acesta, totuși, este și Creatorul, doar că în sens invers.

Simt că sunt condus de egoism,  care mi-a fost dat de Creator. Toate dorințele mele, toate mișcările, tot ceea ce fac – cum stau, păşesc, acționez și gândesc – Creatorul le generează în mine.

Pot să spun că sunt la nivelul mineral/neînsuflețit, din punct de vedere spiritual. Acesta este un nivel spiritual, deoarece este legat de Creator și un nivel neînsuflețit, pentru că nici una dintre mișcările mele nu este a mea, totul este numai al Lui.

Este un stare foarte interesantă. Nu este valabilă pentru nici un alt popor din lumea noastră, deoarece lumea, în general, nu este spirituală.

„Spiritual” înseamnă conexiunea cu Creatorul. Mai mult decât atât, o conexiune este clară atunci simt cum Creatorul îmi mișcă brațele, picioarele, gândurile, sentimentele și că tot ceea ce simt în jurul meu este și El. Prin toate „păpușile” din întreaga mea viață, El are un astfel de efect asupra mea. Toate acestea sunt un nivel spiritual neînsuflețit/mineral.

Nu este un pas ușor, în realizarea universului și a Creatorului.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 4/9/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed