Noaptea ca si ziua

Rabash, „Care este baza pe care sfintenia este construita”: Cand construim o cladire in lumea fizica, vedem ca fiecare care doreste sa construiasca prima data trebuie sa sape fundatia, iar in fundatie incepe sa construiasca cladirea. Sapatul fundatiei nu se face dintr-o data. Mai mult, cu cat fundatia este construita mai adanc, cu atat constructia poate fi mai inalta….

Intrucat toata cladirea este construita desupra ratiunii, sapatul este inchis din nou, insemnand ca nevoile sale au disparut din nou si nu mai are nimic de intrebat; asta este, nu mai are nevoie sa aduca Creatotul mai aproape. Totusi, trebuie sa inceapa sa sape din nou, insenand sa lucreze pentru a putea deficienta, deci va avea o baza pe care sa ii ceara Creatorului sa ii construisca cladirea.

Intrebare: Persoana construieste in fiecare zi o lume noua?

Raspuns: O face in fiecare moment. De fapt, „ziua” este oportunitatea folosita pentru avansare. Daca astfel de oportunitati apar doar cand persoana se simte iluminata, atunci are ziua si noaptea. Totusi, Psalmii spun: „Ziua este a ta, si noaptea este a ta”. Lasa noaptea sa fie asemenea zilei pentru tine, lucul in care putem munci si avansa.

In intuneric, senzatia de lipsa a luminii si fara dorinta, cand o persoana este zapacita si incearca sa treaca peste obstacolele din interiorul sau, trebuie sa inteleaga ca primeste noi dorite in fiecare moment, dorinte cu care nu a mai lucrat pana acum. Si ei vor trebui sa fie legati de scop.

Asta inseamna ca trebuie sa intampinam evenimentul cu bucurie: trebuie sa fiu cu adevarat puternic daca Lumina Inconjuratoare evoca in mine straturi ale dorintelor pe care le pot pune in fundatia cladirii mele. Terminand fundatia, voi atinge primul grad spiritual.

Totusi, trebuie sa ma straduiesc sa vad toate clipele vietii mele ca „zi”. Si nu conteaza ce senzatie experimentez, amara sau dulce. Daca intotdeauna aspir inspre adevar, voi vedea totul ca si zi.

Din prima parte a  Lectia zilnica de Cabala 11/4/10, “Ce este fundatia  pe care este construita sfintenia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: