Noaptea exodului din Egipt

Întrebare: Ce înseamnă să-i mulţumesc Creatorului?

Răspuns: După toate eforturile care-mi sunt necesare în diseminare, studiu şi in grup, ajung la disperare şi apoi încep sa percep dorinţa mea egoista separata de mine însumi. Este la fel cum o persoana bolnava simte locul bolii şi sursa ei, zona dureroasa din el, pe care o discerne şi vrea s-o izoleze.
Apoi începe să lucreze pentru a ieşi din Egipt, pentru a se izola de dorinţa lui egoista. O persoană  încearcă să se despartă de ea, dar nu o poate face. In acest fel prima si a doua plaga egipteana se manifesta.

După care o persoană începe să simtă că toate aceste schimbări în ceea ce priveşte înclinaţia lui rea sunt evocate de către Creator. Asa cum Tora ne spune, Creatorul informează pe Moise că I-a dat mai multa putere lui Faraon, în scopul de a se înălţa şi proiecta pe Sine deasupra lui.

O persoană începe să vadă şi să înţeleagă că Creatorul face toata aceasta munca in interiorul sau. El îl duce în sus, in afara calculelor egoiste şi apoi îl coboara şi apoi o persoană cade înapoi. Apoi Creatorul il scoate, din nou şi mai târziu persoana cade din nou. Acesta este modul în care, timp după timp, o persoană dobândeşte cunoştinţa şi senzaţia  faptului că daca Creatorul nu efectuează aceste acţiuni asupra lui, el va rămâne mereu în Egiptul din el, în interiorul dorinţei lui egoiste.

Aceste impresii acumulate, devin mai clare şi mai puternice, până când  o persoană strigă, gata pentru orice- chiar sa cada in intuneric pentru egoismul sau- orice pentru a fugi de el. Acesta este „întunericul egiptean,” noaptea  exodului din Egipt. Nu există nici un întuneric într-o persoană mai mare decât acesta, dar dacă  ştie că il urmeaza pe Creator, atunci  preferă acest întuneric. Desigur, ea nu-l preferă, din dorinţa de plăcere, ci pentru că Creatorul merge in fata ei .

Şi modul de a obtine aceasta este prin munca meticuloasa.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 1/23/11, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: