Noblețea este inerentă în noi

627.2La știri (South China Morning Post): “O înregistrare video cu un băiat chinez în vârstă de 10 ani căruia i s-au prelevat 30 de fiole de sânge pentru a se verifica dacă este apt să ofere mamei sale un transplant de măduvă osoasă, care îi poate salva viața, a devenit virală pe Douyin.

“În videoclip, care a atras peste 237.000 de aprecieri online, ochii băiatului sunt neclintiți și fermi în timp ce un cadru medical îi extrage sânge din braț.

“De obicei era foarte speriat în mod special de durere, dar de data aceasta, știind că este vorba de salvarea mamei sale, nu a scos niciun cuvânt’, a spus tatăl. …

“’Pentru că mama mi-a dat naștere, îi sunt dator’, a spus Xuanyi. ‘Vreau ca mama mea să mă însoțească acasă pentru ca eu să pot fi fericit în fiecare zi.’”

Întrebare: Pare o poveste atât de simplă, pe de o parte. Pe de altă parte, de unde vine această profunzime și înțelegere a vieții altuia la un băiat de zece ani?

Răspuns: Nu știu. Este într-adevăr un atașament și o responsabilitate deosebită care se manifestă brusc la copii.

Întrebare: Unde dispare totul? Știm că există exemple de noblețe în rândul adulților, dar din ce în ce mai puține. Unde dispar toate acestea? În ce fel de nisip se duce totul?

Răspuns: Dispare în nisip pentru că impactul lumii comune, care este complet diferită, dizolvă toate aceste calități pe care, în principiu, le avem.

Întrebare: Dar există această noblețe în noi?

Răspuns: Da.

Întrebare: Apropo, este aici și un secret despre cum să nu-ți fie frică și cum să nu simți durere. Băiatul a spus: „Nu mi-a fost frică și nu am simțit durere, deoarece o făceam pentru mama mea.”

Este posibil să dați vreun sfat unui adult despre cum să nu se teamă și cum să nu simtă durere?

Răspuns: Nu știu. Ar putea fi multe cuvinte, dar este puțin probabil să fie simțit. Este o legătură între un copil și o mamă, sau ar putea fi între un donator și un primitor, sau doar între prieteni sau persoane dragi care se simt conectate în acest fel.

Întrebare: Adică, sunt fericit când pot să dau ceva altcuiva. Va funcționa vreodată această formulă în umanitate?

Răspuns: Va funcționa. Avem astfel de Reshimot, înregistrări. Dar când? Între timp, este clar că o respingem cu toate mâinile și picioarele noastre. Faptul este că noi înșine ne creăm mediul de viață în așa fel încât acesta ne separă de părinții noștri, unii de alții și așa mai departe. În general, va funcționa, dar când—este greu de spus.

Întrebare: Și de ce am ales astfel de legi ale vieții care ne îndepărtează unii de alții?

Răspuns: Acestea nu ne obligă să facem nimic. Fiecare se gândește doar la el însuși. Copiii nu-și ascultă părinții. Ei pleacă devreme de acasă. Iar părinții înțeleg că copiii au propria lor natură, propriul lor drum. Și așa ne desprindem repede.

Întrebare: Este scris în Biblie: „Și se va lipi de soția sa.” Este scris că, într-un fel sau altul, o persoană trebuie să părăsească casa.

Este scris undeva că ar trebui să ajungem la punctul în care să ne simțim bine atunci când dăruim cuiva?

Răspuns: În aceeași Biblie există multe astfel de propoziții. Dar nu se referă doar la legăturile de familie. Înseamnă atunci când toată lumea se simte ca într-o familie. Și ne vom simți ca rude atunci când ne vom interconecta într-o singură dorință, într-o singură sursă, adică în dorința de a dărui, de a ajuta, de a ne uni, care este mai presus de viața noastră pământească și în care rămânem pentru totdeauna.

Iar noi vom dori să ajungem la asta.

Întrebare: Încheiați aproape toate clipurile noastre cu aceste lucruri mărețe, ca și cum ați chema o persoană, într-un fel sau altul, să ajungă la asta. Și apoi spuneți întotdeauna: „Nu văd ca acest lucru să se întâmple prea curând”. Adăugați un fel de amărăciune tot timpul.

De ce nu ar trebui ca o persoană să primească acest gând și să fie menținută în acest sens? Este necesar ca această amărăciune să existe, să nu se știe când se va întâmpla?

Răspuns: Este așa pentru ca oamenii să nu ne respingă imediat. Dacă vorbim despre un viitor blând, luminos, bun și dulce, atunci oamenii vor crede că suntem niște naivi, frivoli și ne vor închide.

Comentariu: Și atunci, spuneți: „E adevărat.” Spuneți: „Și nu se știe când se va întâmpla asta.”

Răspunsul meu: Se va întâmpla, dar numai printr-un test foarte serios—conștientizarea, recunoașterea a cine suntem și ce ar trebui să fim.

Întrebare: Putem sări peste această lungă perioadă? Putem să o reducem cât mai mult posibil?

Răspuns: Doar prin război, un mare război și suferință, altfel nimic. Dar nu cred că va fi prin război, deși aceasta este cea mai ușoară și mai rapidă metodă. Aș vrea să sper că vom reuși să trecem fără război.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 13.10.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: