Noi Ar Trebui Să Evoluam Pentru A Găsi Remediul

Baal HaSulam, „Introducere la Cartea, Panim Meirot uMasbirot„, Poz. 4: Aceasta este ceea ce ne-a susținut până acum să menținem armatele si zidul în jurul înțelepciunii adevărului, ca nici un străin sa nu il strice….

Înțelepciunea Cabalei a fost ascunsă, deoarece toate națiunile trebuiau să se dezvolte. Întreaga lume trebuie să avanseze până când este total dezamăgita de ego.

Apoi, atunci când oamenii ajung să se simtă neputincioși și nu mai pot continua, vor vedea că forma actuală a vieții pe pământ a ajuns la final. Acest lucru se referă la distrugerea socială și ecologică, precum și la distrugerea interioară a persoanei.

Deci, înțelepciunea Cabalei trebuie să fie ascunsă în scopul de a permite ego-ului să se dezvolte si de a nu opri la mijloc acest proces. Aceasta se datorează faptului că se vorbește despre depășirea ego-ul, dar dacă acesta nu este încă copt, nu este nimic de depășit. Astfel, trebuie să așteptăm până când ego-ul va ajunge la dezvoltarea completă. Cabalistii au stabilit că faza finală a început acum 500 de ani, în vremurile lui Ari, astfel încât, în zilele noastre, acesta va fi un fapt absolut clar.

Astăzi, întreaga lume începe să recunoască faptul că nu mai are unde să se dezvolte si să avanseze, si că nici una dintre metodele cunoscute nu ne poate ajuta să evoluăm in sensul corect. Deci, înțelepciunea Cabalei, care, până în prezent, a fost pe bună dreptate, ascunsă -acum este dezvăluită lumii.

Întrebare: Cui îi este de fapt revelată?

Răspuns: Este revelata treptat, fiecaruia. Dacă luăm, de exemplu, europenii și americanii, în cazul în care vor vedea că au ajuns la un punct mort, și ca nu au nici un mijloc de a corecta criză socială și nici crizele din industrie, comerț, educație, precum și din orice alt domeniu, în cele din urmă, datorită diseminării noastre interne și externe, vor fi capabili să înțeleagă că există o metodă care ii poate ajuta să depășească ego-ul, ce reprezinta distrugerea și răutatea ce ii consuma ca un cancer care crește. Această metodă le va permite să se descurce cu ajutorul ei și să înceapă din nou o viață bună.

În primul rând, celulele organismului uman au crescut separat, fiecare în funcție de forma sa proprie, la fel ca mugurii care cresc din pământ. A fost un proces firesc, și înțelepciunea Cabalei a așteptat cu răbdare, fiind ascunsă, ca celulele să crească pe deplin.

În cele din urmă, acestea au crescut și au început să se conecteze egoist, iar această conexiune egoista va duce curand la moarte, deoarece toate celulele sunt conectate, dar „trag pătura” fiecare în direcția ei. Aceasta este natura cancerului. Ca urmare, stadiul terminal este revelat, dar, împreună cu el si înțelepciunea Cabalei este, de asemenea, descoperită imediat, în scopul de a permite recuperarea acestora.

Remediul nu poate fi dezvăluit, cu excepția cazului în care pacientul descopera cat de critica este starea lui. Trebuie să existe „recunoașterea răului”cat și „liberul arbitru„, pentru ca pacientul să aleagă dacă să ia remediul sau să-l ignore. Noi, pe partea noastră, trebuie să lucram, iar omenirea trebuie să simtă că este bolnava. Acesta este procesul.

Din partea a 4-a 9/19/12 zilnica de Cabala Lectia, „Introducere la Cartea, Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed