Noi existăm?

294.1Întrebare: Pentru o persoană obișnuită, este moartea o stare în care încetează să mai simtă fluxul de informații prin cele cinci simțuri fizice?

Răspuns: Da, corpul său moare, ochii săi nu mai văd, urechile sale nu mai aud și așa mai departe. Asta se numește moarte pentru noi.

Întrebare: Dar ce este de fapt?

Răspuns: Nu știu ce definești tu ca fiind viață și moarte, pentru că, dacă le măsori la spiritualitate, atunci, din punctul de vedere al Cabalei, chiar și oamenii vii sunt considerați ca neexistând încă în raport cu aceasta, nu că sunt morți sau vii, ci că nu există.

Să spunem un copil care nu s-a născut încă, există el sau nu există? Într-o anumită formă potențială.

Este o forță care va trece prin părinții săi, se va exprima în conexiunea celulelor lor reproductive și va da naștere în cele din urmă unui organism care se va dezvolta și se va naște. Dar astăzi, când nici el, nici părinții săi, nici altcineva nu există, acesta există sub formă de forțe, potențiale, în spațiul din jurul nostru.

Întrebare: Deci, existăm cu toții sub formă de potențial acum?

Răspuns: În raport cu lumea spirituală, da. Altfel, noi nu existăm.

Cred că aceste informații ar trebui să le ofere oamenilor o înțelegere corectă a locului în care se află. Astăzi, ei au posibilitatea de a o pune în aplicare foarte ușor și rapid. Prin urmare, depinde de fiecare dintre noi să ne naștem.

A te naște în lumea spirituală înseamnă să începi să o simți prin cele cinci organe de simț spirituale: Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin și Malchut, care sunt asemenea celor cinci organe de simț materiale.

Dezvoltarea noastră în lumea spirituală are loc după aceleași etape de concepție intrauterină în mama spirituală, naștere, hrănire și așa mai departe, adică după absolut aceleași etape prin care o persoană se dezvoltă în lumea noastră.

KabTV „Close-Up. Dincolo de ultima linie” 5/3/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed