Noi insine construim Spiritualitatea

Intrebare: Cand crestem un copil noi facem tot posibilul sa il pregatim pe el sau pe ea pentru viata din aceasta lume, dar cum putem noi intra in lumea spirituala daca nu avem nici o idee despre cum e ea?

Raspuns: O persoana care, dupa ce paraseste casa parintilor ei sau lui, patrunde in viata  adulta si doreste sa aiba succes in ea se poate apleca spre experinta de viata a altora. Nu conteaza ce anume vrea sa fie, indiferent ca e un hot, un preot, un om de stiinta, sau doar un vanzator la piata. Toate aceste modele pot fi gasite in societate.

Oricum, o persoana care vrea sa avanseze spiritual nu are nici exemple si nici suport.Ea trebuie sa isi construiasca mediul ei bazandu-se pe sine. La urma urmei, singurul lucru care umple intreaga realitate este Lumina superioara, si nu exista nici un fel de lumi fara  persoana.

In momentul cand activez dorinta mea pentru spiritualitate, imediat eu aranjez toate lumile intre mine si Infinit. Este ca si cum ridic o scara indreptata spre lumea spirituala care exista doar in forma de Reshimot, gene informationale spirituale.

In articolul “Problema Atingerii Spirituale”  din cartea Shamati, Baal HaSulam scrie aceea ca toate lumile cu multiplele lor trepte exista doar in raport cu sufletele.De aceea eu nu pot cere, asa cum procedam in lumea noastra, sa fiu invatat cum sa ma comport in spiritualitate. Trebuie sa formez lumea spirituala – care nu exista –  eu insumi.

Este datoria mea sa vizualizez cum cel superior se raporteaza la mine si cum ma raportez eu la el. Daca ceea ce vad in imaginatia mea se potriveste cu Reshimot-urile actuale, atunci totul este aranjat minunat in mod instantaneu, in acord cu legea echivalentei de forme. Daca aceasta nu se intampla, realitatea spirituala nu exista pentru mine.

La urma urmei , exista doar raportat la persoana care o reveleaza, construieste, si o formeaza. Cu alte cuvinte, noi suntem aceia care trebuie sa construim lumea spirituala, si trebuie sa ne intoarcem catre Creator cu o cerere care sa se potriveasca precis cu ceea ce este stabilit de Sus in Reshimot-uri.

De aceea, in ebraica Creatorul este privit ca Boreh (Bo este “vino” iar Reh este “ sa vezi” ),din moment ce tu esti cel care il creezi pe EL. Tu esti acela care construieste aceasta forma.

Din Lectia zilnica de Cabala 3/18/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed