Noi valori

Orice conflict de interese, conflictul valorilor diferite oferite de o societate alteia, este necesar pentru avansul omenirii. Dacă anterior au existat valori științifice, culturale, religioase ale națiunilor, acum  acestea dispar treptat.

Instituția familiei a dispărut. Ceea ce în Europa a fost fundamental: părinți, copii, tineri, maturi, gravitau in jurul unui principiu de patrimoniu cum ar fi „Casa mea – fortareata mea”, nu mai există.

Întrebare: Dar nu s-a putut ca toate acestea să fie reînviate, reînnoite într-un fel?

Răspuns: Nu, nu mai există nimic legat de aceasta; aceasta este o dezvoltare dialectică. Toate valorile anterioare au dispărut și este imposibil să fie reannoite sau recreate in mod artificial. Politicienii și sociologii înțeleg  acest lucru.
Singurul lucru care se intampla este trezirea în oameni  a întrebarilor legate de sensul vieții. Dar, din păcate, astăzi ei sunt la un nivel de tranziție in dezvoltare, asa ca nu ii preseaza. Ei pur și simplu sunt prinsi in gânduri legate de supravietuire.

Aceasta este ceea ce vedem în Rusia. În general ce se face nu este in interesul oamenilor, principalul lucru este a trăi în siguranță. Dar lupta pentru o viață mai bună se estompeaza treptat. Oamenii nu au puterea de a lupta pentru locul lor sub soare; ei devin pasivi. Acest drog domina treptat omenirea.
Toate acestea vor continua până când va apare in ei noua dorință de a se trezi treptat din somnul lor, de a pune la indoiala sensul vietii.

Istoria cunoaste multe astfel de perioade, cum ar fi Evul Mediu, atunci când a fost necesar ca o nouă formă să apară și a durat prea mult timp. Această perioadă nu va dura mult timp, deoarece condițiile prealabile au aparut deja pentru aparitia noului. Dar noi trebuie să trecem prin această fază de tranziție de la valorile vechi la cele noi.

Din KabTV  „Ultima Generație” 8/19/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: