Noi vrem să ajungem tot într-o celulă următoare

424.01Să presupunem că reușești să spargi peretele cu capul. Și, atunci, ce vei face în celula următoare? (Stanislaw Jerzy Lec)

Întrebare: Autorul crede cu desăvârșire că suntem într-un fel sau altul în închisoare. Lovim și lovim în mod constant un zid.

Răspuns: Așa este. Întreaga istorie a umanității este așa. Dar tot vrem să ajungem în celula următoare.

Întrebare: Vreau să cred că ciocănesc și undeva voi sparge un tunel și voi ieși în lumină, dar de fapt, doar încerc să intru în celula următoare?

Răspuns: Da. Niciun tunel nu duce nicăieri pentru că săpăm în direcția greșită. Este necesar să sapi nu în celula următoare, ci în tine. Putem săpa în noi înșine doar dacă suntem de acord cu un sprijin reciproc foarte serios și atunci chiar vom săpa.

Apoi vom dezgropa un munte imens de egoism. Ne putem ajuta unii pe alții să-l urcăm. Odată ce urcăm pe el, ne vom așeza și ne vom grăbi să gătim niște kebab.

Întrebare: Ce este pe frigăruile noastre? Ce facem la grătar? Este propriul nostru egoism?

Răspuns: Da. Există atât de multe probleme și verificări înainte de a ajunge la starea corectă! Pentru că religiile, filozofiile, psihologia și tot ce este în jur fac totul atât de cețos, chiar întunecat, încât omul nu știe în ce direcție să se îndrepte. Orice pas te poate conduce la 360 de grade, în cercuri, dar o linie subțire către starea adevărată este antiegoistă.

Trebuie să ne unim mâinile și să mergem, și să ne anulăm constant, să închidem ochii și să ascultăm de ceilalți. Asta trebuie să facem împreună.

Dacă facem toți asta, dacă ne unim mâinile și ne ținem unul de celălalt, și deși nimeni nu știe drumul, dar ne ținem unul de celălalt și continuăm, și fiecare pas pe care îl facem înainte este doar pentru a fi mai aproape unul de altul, în acest caz, vom ajunge la locul potrivit

Întrebare: Atunci tunelul nu va fi de la celulă la celulă, ci spre ieșirea din închisoare?

Răspuns: Da.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 12/27/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: