Noua generație de cabaliști

945Întrebare: Pe lângă faptul că sunteți atașat de alți cabaliști, trebuie să transmiteți metoda spirituală populației generale. Este necesar acest lanț?

Răspuns: Da, este necesar. Începând cu Ari și mai departe, dezvoltarea Cabalei este imposibilă fără a ne adăuga părți tot mai mari de umanitate.

Anterior, era doar pentru cei care s-au aflat cândva în atingerea spirituală, adică pentru urmașii evreilor. Dar de la sfârșitul secolului al XIX-lea până la începutul secolului al XX-lea, următoarea etapă a început când Baal HaSulam a început să scrie că întreaga umanitate este o singură familie.

Atunci perioada de amestecare spirituală a tuturor dorințelor, a tuturor sufletelor, a fost complet încheiată. Prin urmare, astăzi nu ne putem gândi doar la anumite zone sau grupuri de populație specifice.

Întrebare: De ce este important să intri în contact cu o masă mare prin intermediul studenților tăi? De ce nu direct prin prelegeri publice uriașe?

Răspuns: Pregătesc cursanții să continue această cale de corectare care merge de la Adam până la Avraam și așa mai departe. Vreau să le ofer toată metodologia în teorie și practică, astfel încât să o poată continua.

Cât de mult mai pot preda și, în general, să trăiesc pe acest pământ? Ei bine, încă cinci, zece ani, și apoi ce? Prin urmare, mă străduiesc ca ei să învețe din ce în ce mai multe de la mine și să avanseze treptat.

De asemenea, nu pot fi fizic în toate părțile lumii și să particip la toate evenimentele. Așadar, sunt foarte bucuros că studenții mei de pe tot globul sunt angajați în Cabala și se descurcă bine.

KabTV „Am primit un apel. O nouă generație de cabaliști” 16.11.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: