Noul Sanhedrin

Intrebare: Ai un succesor? Cine va continua sa predea înțelepciunea Cabala?

Raspuns: Fiecare dintre voi și voi toți împreună. Nu cred că va fi o singură persoană, pentru că am ajuns la o stare în care noua generație de elevi ai mei nu a fost creata pentru a fi individualiști. Acum începe să se manifeste faptul ca programul general al creației necesită un grup.

Putem vedea că înainte au existat oameni de știință individuali, cum ar fi Newton, Leibniz, Einstein, Bohr, Landau si altii, iar acum există echipe. Grupuri creative profesionale lucreaza la toate problemele științifice, iar descoperirile științifice sunt realizate numai prin eforturile unui mare număr de oameni.

Este la fel și in înțelepciunea Cabalei. Dacă în trecut au existat Cabalisti individuali, se pare ca timpul lor a trecut. Baal HaSulam, Rabash și eu suntem verigi de tranzitie și toți elevii mei, care se numesc „grup”, s-au născut. Ei sunt creati și instruiți pentru a rezolva probleme spirituale specifice între ei și să-i conducă pe alții. Asa a fost cu mii de ani în urmă. Și apoi, in ultimii 2000 de ani, în perioada de exil, toate acestea au dispărut și indivizii, doar in flux subțire au trecut prin înțelepciunea Cabalei. Dar acum totul se întoarce intr-un ciclu complet.

Intrebare: Deci, am ajuns la o stare în care totul a început ca un cerc și se va termina ca un cerc? La urma urmei, nu a fost Sanhedrinului un grup de genul asta?

Răspuns: Da, cu siguranță trebuie să fie un grup. Un grup este similar cu Creatorul. Aceasta este o conexiune unică în cazul în care suntem împreună și fiecare dintre noi începe să se subordoneze și să se anuleze în centrul cercului („minusul”). Toate dorințele și intențiile pentru viitorul nostru sunt adunate în centrul cercului („plusul”). Este tocmai plus și minus, care ne transformă în ființe asemeni Creatorului.

În cele din urmă, în centrul cercului, începem să simțim Lumina Superioară. Creatorul vrea ca noi să-l învingem. El a creat egoismul și trebuie să il corectam astfel încât sa il simțim pe Creator. Il vom percepe și il vom descoperi. Prin urmare, s-a spus: „Fiii mei m-au învins” (Baba Metzia 59a).

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 2/14/16

 

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: