Nu adăuga o greșeală peste alta

Întrebare: Religia este un cadru al relațiilor dintre persoanele care împărtășesc aceeași credință. Este înțelepciunea Cabala o religie?

Răspuns: Înțelepciunea Cabala nu are nimic de-a face cu religia. Faptul că în viața noastră obișnuită începem să stabilim anumite ritualuri și legi care nu există în natură, dar vrem să existe, este ceea ce numim adesea religie. Sau poate fi un fel de normă culturală a societății.

Nu este cazul înțelepciunii Cabala. Se bazează pe faptul că dezvălui aceste legi în natură, le înțelegi pentru tine însuți în cunoaștere absolută și atunci nu ai nicio problemă cu asta.

Desigur, înțelepciunea Cabala nu este o religie și nici știință, deoarece nu dezvăluie nimic în simțurile sau în mintea noastră, dar în schimb, este de fapt descoperit în atributele pe care le dezvolți intern atunci când te ridici deasupra ego-ului tău, deasupra materiei lumii noastre. Apoi, începi să simți atribute total diferite, legi diferite, și așa avansezi.

Trebuie să te afunzi în această problemă pentru a obține adevărul și pentru a înțelege în ce anume te angajezi.

Altfel, te raportezi la ceea ce auzi astăzi din perspectiva a ceea ce ai auzit ieri. Care este rezultatul? Ieri, capul tău s-a umplut de anumite dogme, pe care le-ai acceptat ca fiind adevărate, iar azi condamni și critici ceea ce ai primit ieri și definești totul din nou.

Aceasta înseamnă că ai acceptat ceva ca o condiție, iar acum negi orice altceva, și astfel vei continua să-ți mărești greșelile și nu vei dezvălui nimic nou în viață. Peste zece ani vei fi în aceeași stare în care te afli astăzi.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV, 15/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: