Nu adăuga şi nu lăsa

Tora, Deuteronomul 12: 32: „Toate câte vă poruncesc siliţi-vă să le împliniţi şi nici să adaugi şi nici să laşi ceva din ele”

Toate măsurătorile acțiunilor spirituale trebuie să fie foarte precise. Omul nu poate face mai puțin sau mai mult. Dacă el face mai mult decât poate, în scopul de a dărui, înseamnă că e lacom și nu a dat destul de la el însuși. Și dacă face mai mult, înseamnă că a atras nechibzuit egoismul său necorectat.

Ar trebui să fie trasat exact hotarul realizării in munca de dăruire până la anumite stări și nu mai departe. Apoi, va exista o distincție clară, nici mai mult și nici mai puțin.

Toate acestea se decid în capul Partzufului spiritual. Sufletul are o parte cap și o parte corp. Partea cap găsește soluții pentru toate problemele, iar partea corp le pune în aplicare.

Întrebare: Poate partea corp sa nu fie de acord cu partea cap?

Răspuns: Nu, nu se poate. Dar, confirmarea a ceea ce realizezi trebuie să fie exact în partea materială corp. Cu alte cuvinte, capul ar trebui să știe clar ce vă puteți permite în organism. Nu se întâmplă de multe ori în lumea materială, dar calea spirituală este construită în întregime pe asta.

” Nici să adaugi şi nici să laşi ceva din ele ” este o acțiune absolut clar măsurată în prealabil.

Dacă vei face calculul „nici mai mult și nici mai puțin” în capul tău, înseamnă că nimic nu se va întâmpla în organism.

Nu vei intra în Klipa (calități impure) ale liniei drepte sau în Klipa a liniei stângi.

Din emisiunea de pe KabTV  „Secretele Cărţii Eterne” 7/13/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: