Nu amestecați diferite metode

Întrebare: Ceea ce m-a adus pe mine la Bnei Baruch Kabbalah Education Center a fost studiul Numerologiei, al Tarot-ului și al Ghematriei (studiul literelor și al cuvintelor) pe care le-am crezut derivate din Înțelepciunea Cabalei.

Dar, după cum rezultă, toate acestea nu sunt considerate parte ale Înțelepciunii Cabala. Să-mi dezvolt aceste pasiuni anterioare sau, e mai bine să le abandonez în totalitate și să mă concentrez doar pe lucrul în grup și pe studiu?

Răspuns: Nu-ți pot spune ce să faci. Omul trebuie să aleagă angajarea singur. După Înțelepciunea Cabalei „în Spiritualitate nu există nicio constrângere” și, din acest motiv noi nu obligăm pe nimeni să ni se alăture ci, doar îi oferim o metodă și i-o explicăm. Cei care ni se alătură, studiază după această metodă și se pot angaja în orice alte metode în alte locuri.

Personal, eu sfătuiesc cu tărie să nu amestecăm diferite metode, să nu le confundăm și să nu încercăm să le completăm una cu cealaltă. Dacă o faci, nu vei găsi nici începutul și nici sfârșitul la ceea ce faci și, în cele din urmă, te vei simți foarte confuz fizic, moral și spiritual. De aceea, concentrează-te pe un singur lucru și angajează-te doar în el.

Dacă metoda pe care ai ales-o nu te satisface, poți abandona și poți merge oriunde dorești dar, va trebui să studiezi și să te angajezi într-un singur lucru. Din amestecarea diferitelor metode nu va ieși niciun lucru bun fiindcă, necunoscând o metodă sau alta, nu vei fi în stare să evaluezi înălțimea unei metode față de înălțimea celeilalte. Nu va funcționa.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 12/03/2017

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: