Nu călări un cal mort

276.03Atunci când descoperi că ești călare pe un cal mort, cea mai bună strategie este să descaleci. (Înțelepciune Dakota)

Întrebare: Ce înseamnă acest lucru pentru tine?

Răspuns: Pentru mine, asta înseamnă că în viața mea folosesc un vehicul ce mă conduce la moarte, care în sine, chiar sursa, însăși paradigma, este moartea. Trebuie să ne desprindem de acesta.

Întrebare: Ce este? Este ego-ul pe care îl călăresc tot timpul?

Răspuns: Mă arunc în viață încercând să ating niște obiective, poate că sunt nobile, mărețe și grozave pentru mine, și treptat descopăr că de fapt calul e mort.

Întrebare: Atunci ce înseamnă pentru tine să călărești un cal viu?

Răspuns: Să călărești un cal viu este atunci când atât eu, cât și calul simțim că ne îndreptăm spre obiectiv. Iar acest scop este viața. Și când descopăr că mijlocul cu care mă arunc (egoismul) este mort, ucide tot ce este în jur și, ca urmare, și pe el însuși, atunci trebuie să mă dau jos de pe el.

Întrebare: Ai spus că te arunci către scop. În ce sens?

Răspuns: Orice aș vrea să realizez în viață, nu contează ce, trebuie să mă asigur că, nu egoismul mă duce la asta, ci într-o direcție absolut opusă. Iar dacă sunt convins de acest lucru, atunci deja sunt călare pe un cal viu.

Întrebare: Imediat? În mod automat?

Răspuns: Nu în mod automat, trebuie să dezvălui despre ce este vorba, adică să te transferi pe un cal nu cu fața la coadă, ci cap la cap.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 8/5/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: