Nu căutați vinovatul

Întrebare: Ar trebui ca toată lumea să se simtă vinovată pentru orice conflict care izbucnește în comunitate?

Răspuns: Nu contează cine este de vină. Trebuie să rezolvăm conflictul astfel încât să ajungem la o soluție satisfăcătoare pentru toată lumea și nu la una bazată pe concesii.

În primul rând, procesul de conectare dintre părțile aflate în conflict trebuie să înceapă prin hotărârea că nu va exista nimic în favoarea mea sau a ta, ci a noastră. Apoi începe, procesul de rezolvare a conflictului.

Ar trebui să existe o etapă preliminară, nu ne repezim să rezolvăm problema, în primul rând stabilim relații între oameni la un nivel diferit, superior.

Remarcă: Se consideră că nu ar trebui niciodată să cauți conflictele. Ele vor apărea de la sine o dată cu creșterea apropierii în interacțiune. Trebuie să demonstrăm fermitate în rezolvarea problemei și căldură față de oameni. Ar trebui să te pui în locul oponentului tău, să acorzi atenție interesului său și nu poziției sale.

Răspuns: Ai dreptate.

Remarcă: Un principiu spune că trebui să ne punem la dispoziție opțiuni reciproc avantajoase și nu să căutăm o singură soluție la problema noastră.

Răspuns: Nu, soluția trebuie să satisfacă ambele părți.

Din emisiunea KabTV “Calități manageriale” 7/16/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: