Nu condamna, mai bine intelege

Intrebare: De ce permite Creatorul crima si sinuciderea?

Raspuns: Daca o persoana nu se poate adapta la marele sau egoism atunci suferinta il forteaza sa isi ia viata. Din punctul de vedere al intelepciunii Cabala nu este nimic special in legatura cu asta pentru ca persoana nu „zboara undeva”; de fapt pune capat dificultatilor, vietii actuale si in acest fel respinge posibilitatea de a se corecta, de a se ridica si de a dobandi lumea superioara. Asadar, se intoarce in aceasta lume dar in alte conditii.

Nu cred ca sinucuderea este o decizie corecta dar nici nu condamn acesti oameni pentru ca se afla, fara indoiala, in conditii extrem de dificile. Nu putem sa invinuim sau sa condamnam pe nimeni. Ar trebui mereu sa incercam sa ii intelegem pe ceilalti.

Intrebare: De ce sunt toate religiile in opozitie cu sinuciderea?

Raspuns: Toate religiile sustin ca o persoana trebuie sa se corecteze indiferent de caz si ca nu are nici un drept sa isi ia viata pentru ca prin viata i se da oportunitatea de a obtine scopul creatiei. Chiar si intelepciunea Cabala vorbeste despre asta, dar in contrast, nu condamna sau judeca o persoana pentru acest motiv.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 14.02.21016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed