Nu Consumul Este Problema

Intrebare: Am discutat faptul ca, consumul excesiv a adus umanitatea la o stare cu probleme. Insa, anumiti economisti banuiesc, ca daca incepem sa consumam mai putin, asta va avea deasemenea un efect negativ……

Raspuns: Fiecare faza a dezvoltarii are propria secventa spirituala HaVaYaH. Ea include faze ale daruirii si primirii, inactivitate si o combinatie a diferitilor factori ai interconectarii. Prin urmare, nu putem face o interconexine directa intre nivelul consumul si solutia problemelor.

In prealabil, am fi putut fi capabili sa imbunatatim situatia prin distributia bunurilor intre oameni pentru ca dorinta egoista a fost dezvoltata pana la un anumit nivel in care diferenta dintre paturile populatiei ar fi putut fi ameliorata astfel. Insa, astazi ne-am ridicat la un nivel mai inalt, si metodele care erau potrivite in faza anterioara nu mai functioneaza. Accentul se pune pe schimbarea de la dorinta de a primi la cea de a darui, si nu se poate atinge prin imbunatatirea reala prin “mostre.” Trebuie sa intelegeti ca prin daruirea produselor, incercati sa blocati calea crizei si prin urmare asta va priveaza de oportunitatea de a ajunge la cauzele sale, forta daruirii, Creatorul. Insa intre timp, necazurile noastre capata deja natura unui scop.

In mod analog, in faza a doua a expansiunii Luminii Directe, este imposibil sa actionam in acelasi fel ca in prima faza. Asta pentru ca faza a doua a rezultat din prima tocmai pentru ca era timpul ca originea Luminii sa fie realizata. Chiar daca este in intregime umpluta de Lumina, asta nu mai este suficient.

De asemenea, astazi simpla distributie nu rezolva problemele. Scopul creatiei nu este sa sature dorintele egoiste sau pentru ca noi sa “ne umplem burtile.” De aceea noi descoperim faza a doua a dezvoltarii: daruind bunurile noastre saracilor, noi vom accelera doar colapsul.

Deci ce trebuie sa facem? In fond, asta este contrar logicii. Egoismul anterior a condus situatia: Cu cat primeam mai mult, cu atat ne simteam mai bine. Insa acum consumul si constrangerea, egoismul si concesiile in favoarea celor slabi sunt in mod egal distructive pentru economie. Altfel spus, nu mai avem efectiv la indemana metode ramase pentru a lucra cu dorinta egoista. Ea s-a golit pe sine atat in primire cat si in daruire.

Acesta este inceputul realizarii celor doua fatete ale raului egoismului- totala recunoastere a faptului ca nu poate fi folosit.

Deci cum poate omul supravietui? Mai multe milioane de oameni din lume vor reusi sa se hraneasca cu fructe din pamanatul fermei lor. Ce vor face ceilalti? Nu vom putea fi capabili sa mentinem conexiunile anterioare, si mai mult, nu vom fi capabili sa schimbam bunurile si productia asa cum faceam odata. Lumea incepe sa reduca circulatia, incepe sa “inghete.”

In aceste conditii, singurul lucru care poate ajuta umanitatea este o atitudine clara fata de ceea ce se intampla, intelegerea nevoii de schimbare a naturii conexiunilor noastre. Acesta este singurul lucru care va da rezultate bune.

Prin urmare, in primul rand oameni trebuie sa studieze. Lasati orice altceva. Dati-le tuturor minima baza chiar deasupra limitei saraciei, si folositi restul eforturilor sa imbunatatiti relatiile noastre interpersonale.

‘Distributia corecta” si “dreptatea sociala” sunt cuvinte frumoase, de dragul carora zeci de milioane de oameni  au fost ucisi sau au ucis la randul lor. Sloganuri ca acesta vor fi uitle doar cu conditia, ca noi sa schimbam constiinta oamenilor. Si pentru asta avem nevoie de crestere. O persoana are nevoie doar de necesitatile vitale si de dorinta de a asculta, atata tot.

Totusi, persoana nu va invata despre “consumul adecvat”, ci despre atitudinea corecta catre ceilalti. Orice altceva va deveni o consecinta naturala. Atunci cand dorintele oamenilor se schimba, ei vor intelege cum sa isi gestioneze viata din proprie initiativa. In virtutea cresterii, toate solutiile practice vor deveni evidente.

In primul rand, o persoana trebuie sa fie educata si usor schimbata. Aceasta este singura cale prin care vom evita regimurile Naziste de diferite feluri, construind un mediu care schimba oamenii in bine.
Din parea 5 Lectia Zilnica de Cabala 9/8/11, “Poporul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: