Nu crede, descoperă tu însuţi

Întrebare: De ce ar trebui să te cred ?

Răspuns: Nu ar trebui să mă crezi, deoarece tu, de fapt, nu poţi să mă percepi şi nu poţi să ştii dacă ceea ce spun eu este adevărat sau nu. Dacă cineva înţelege înţelepciunea Cabala, ştie despre ce vorbesc, dar dacă nu înţelege, cum poate să-şi exprime dezacordul din perspectiva faptului că nu înţelege ?

Înţelepciunea Cabala nu este un sistem de informaţii care este servit unei persoane, ci un sistem de îndrumare şi un set de instrucţiuni care conduc omul către revelarea lumii superioare. Atunci poate fi studiată şi înţeleasă independent şi acesta este motivul pentru care eu nu pot să-ţi vorbesc despre ea.

Omul nu are instrumentele sau vasele necesare, adică simţurile şi atributele compatibile pentru a percepe lumea superioară, pentru că aceasta este atinsă numai când cineva se aseamănă şi este egală cu ea. Chiar şi atunci când cineva citeşte cărţi de Cabala, nu înţelege nimic.

Eu pot doar să explic metoda obţinerii senzaţiei lumii superioare şi cum putem avansa spre asta, cum să intrăm în ea prin conexiunea dintre prieteni, prin atragerea Luminii Înconjurătoare asupra noastră, etc. Omul va începe să simtă şi să realizeze asta când devine un Cabalist.

Întrebare: Putem să numim asta partea ascunsă a Torei ? Ceea ce descriu cărţile de Cabala este partea revelată, iar ceea ce se realizează este partea ascunsă ?

Răspuns: Din contra, partea ascunsă este partea care este descrisă în cărţi, nivelurile, ascensiunile, revelaţiile, etc. Pentru că atunci când omul le citeşte nu înţelege ceea ce citeşte, ci îi este revelată atunci când obţine şi simte lumea superioară, în timp ce pentru restul rămâne ascunsă.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 20.03.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed