Nu crede! Verifică!

Întrebare: Astăzi există o negare masivă a cunoștințelor științifice, a credinței în ceva. Lumea este confuză, oamenii trebuie să aleagă cum și ce să creadă. Nu credem în siguranța vaccinurilor. Coronavirusul este ficțiune, iar dacă nu e ficțiune, atunci știința este neputincioasă. Nu mai credem în medici, ci în știința neoficială, în șamani, în predicatori.

Știți câte metode de vindecare a coronavirusului există? Un număr imens! Un milion de vizualizări! Oriunde este scris: „Sunt vindecat”, „Sunt vindecat”…

Ce ar trebui să credem astăzi?

Răspuns: Nu cred în nimic. Nu simt că viața mă obligă să cred în ceva.

Întrebare: În ce ar trebui să înceapă să creadă o persoană obișnuită?

Răspuns: Cert este că trăim într-un moment în care oamenii abuzează de egoismul lor. Asta subminează încrederea în sine. Dacă un medic îmi spune: „Cred că un astfel de medicament este bun pentru tine, merită să îl folosești”, voi putea deja să cred că are legături cu farmacia, că face bani din ea, că companiile farmaceutice îl plătesc , etc.

Totul trece în egoism ca prin nisip și, prin urmare, nu mai credem în nimeni și în nimic.

Aceasta este imaginea generală a lumii de astăzi, când am sacrificat toate „vacile sfinte”. Absolut nimic nu este sacru; nu credem în nimic: nu în noi înșine, nu în Dumnezeu, nu în diavol, în nimeni și în nimic. Omul rămâne cu adevărat fără nimic, stă în picioare și plânge ca un copil mic care a fost uitat. În această formă suntem.

Întrebare: Este aici programul Creatorului, pentru ce ne conduce către o stare atât de joasă?

Răspuns: Desigur! Fiincă așa ne dovedim a fi: „stau aici în fața Ta, dezbrăcat”.

Observație: Văd că e o muncă constantă tocmai pentru a aduce omul astfel: ca un iepuraș sub un tufiș – nu am încredere în nimeni, nu știu nimic, mă tem de toate.

Comentariul meu: Da, și nu există la cine să spere – doar la o Forță Superioară, la care va ajunge treptat atunci când va înțelege cum ar trebui să fie, bazat pe dăruire absolută, pe iubire absolută, absolut deasupra egoismului său.

Când va înțelege ce ar trebui să fie această Forță Superioară și cum se poate întoarce la Ea, atunci va veni iluminarea și va ajunge la adevăr.

Întrebare: Un om nu va mai avea atunci nevoie de medici?

Răspuns: În principiu, medicii nu sunt necesari. Medicii sunt necesari numai pentru perioada cît e ascuns Creatorul. După, totul se va îndeplini prin conexiunea persoanei cu Creatorul.

Observație: Dar acesta este un viitor foarte îndepărtat.

Comentariul meu: Cred că se va întâmpla foarte repede.

Întrebare: Care este sfatul tău? În ce poate să creadă astăzi omul obișnuit? Cum poate trăi?

Răspuns: Să nu creadă în nimic. El ar trebui să înțeleagă pur și simplu că tot ceea ce ni s-a întâmplat și se întâmplă încă este doar pentru ca astfel să simțim cu adevărat nevoia pentru adevăratul Creator și nu pentru ceva inventat de niște bunici și așa mai departe.

Acum toți îl inventează pe Dumnezeu pentru ei înșiși. Au existat multe astfel de zeități. După cum este scris despre Avraam, că el adică, un zeu care se potrivește egoismului meu?

Răspuns: Da. Și dacă este real, adevărat, El poate fi doar unul – altruist, construit doar pe ceea ce este mai sus decât egoismul.

Întrebare: Când nu cred, când mă simt rău, înseamnă că aici trebuie să caut? În egoismul meu rău? Asta înseamnă că Creatorul este undeva în apropiere, El se apropie de mine? Este El exact opusul egoismului?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Și care sunt acțiunile mele în acest moment?

Răspuns: Caută. Caută și înțelege foarte clar cum va trebui să fie El până la urmă. Cum ar trebui să fii tu pentru a-L găsi?

Din KabTv „Noutăți cu Dr. Michael Laitman” 27/02/2020

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed