Nu dezamăgi Creatorul și Creația

Intrebare: Este spus in Tora ca porunca Creatorului este de a avea frica de El. Ce inseamna de a avea frica pentru ceva ce nu simt? La urma urmei nu este nimic aici decat un joc.

Raspuns: Nu vorbim de frica animala. Nu sunt facut sa ma intimidez singur, asta fiind chiar o atitudine gresita fata de Creator, fata de forta superioara, pentru ca El este absolut, perfect, umple totul si este binele infinit.

Faptul este ca trebuie sa creez un sistem artificial de relatii intre mine si prietenii mei care se va numi lumea superioara sau Creatorul. Ca rezultat, sistemul trebuie sa treaca testul adevarului si sa fie in asa fel construit incat sa coincida cu sistemul existent, care a fost creat de Creator prin coborarea de sus in jos, noi oamenii realizand acest sistem prin ridicarea de jos in sus. Cand se potrivesc, cele doua sisteme sunt combinate, iar sistemul de sus ia locul celui de jos, iar sentimentul este de o singura entitate unitara.

Sistemul superior este numit Lumina Superiora, care este inclusa in noi in felul acesta. Sistemul inferior este sistemul relatiilor noastre corectate care trebuie sa se potriveasca cu Lumina Superioara. Asta fiind, trebuie sa realizam astfel de relatii intre noi, precum in Lumina Superioara, si in ciuda faptului ca sistemul nostru este meschin si realizat din dorinte egoiste, trebuie sa il facem similar cu Lumina Superioara a Creatorului. Abia atunci va fi umplut sistemul inferior de sus si amandoua sistemele se vor contopi. Aceasta este starea de corectare, de fapt.

Comentariu: Reiese ca mergem in intuneric de la baza spre varf…

Raspuns: Dar aveti “tabletele” pentru asta – un manual de instructiuni. Si cel mai important, aveti egoismul vostru care va opreste si va deruteaza tot timpul. Multumita  lui, in mod cosntant, te intorci catre Creator si primesti ajutor din partea Lui.

La urma urmei, pe de o parte (pe cea stanga) egoismul te impinge de la scop, pe cealalta parte, ai nevoie de ajutor din dreapta. In felul acesta, multumita acestor doua forte, cand una chipurile este “contra” si cealalta este “pro” (desi ambele sunt pro), avansezi. Trebuie doar sa invatam sa le folosim in modul corect.

Intrebare: Inseamna asta ca cea mai mica deviere de la unghiul corect ne duce intr-o directie complet diferita de la intalnirea cu Creatorul?

Rapuns: Nu, faptul este ca dupa atingerea primului nivel cand suntem inclusi unii in altii, nivelul minim de deviatie este corecat tot timpul iar corectia este facuta cu o acuratete mai mare.

Intrebare: Ce este frica in miscarea de jos in sus?

Raspuns: Este frica de a nu simti dorinta Creatorului si de a face ceva care sa dezamageasca lumea si Creatorul. Asta este starea pe care noi toti trebuie sa o avem.

Intrebare: Cum putem dezamagi lumea?

Raspuns: Faptul este ca in cazul acesta se vor simti imperfecti si vor avea sentimente de rusine care pur si simplu ii “mistuie”. Prin urmare, trebuie sa incercam sa facem relatiile dintre noi similare cu atitudinea Creatorului fata de noi.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cartii Eterne din 16.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: