Nu eram eu!

Întrebare: Cum pot să nu mă gândesc la trecut, atunci când amintirile continuă să apară, pur şi simplu?

Răspuns: Înţeleg şi ştiu că este foarte dificil, dar trebuie să înţelegeţi că este un joc, sunteţi testaţi pentru a stabili dacă atribuiţi sau nu întreaga voastră viaţă Creatorului.  Dacă acceptaţi faptul că “Nu există nimeni în afară de El”, măcar un pic, atunci trebuie să decideţi dacă voi sunteţi cei care aţi făcut-o sau a fost Creatorul care a făcut-o pentru voi.

Ar trebui să simţiţi acelaşi lucru în privinţa viitorului: Totul depinde de Reshimot (gene spirituale) care se vor dezvălui şi Lumina care va apare în Reshimo. Sunteţi între cele două ca un intermediar ce trebuie să determine în ce măsură şi cum Lumina va influenţa Reshimo. Nu există nimic altceva decât Lumina şi Reshimo şi aici voi puteţi să le potriviţi pe cele două, să le uniţi, să le apropiaţi.

Este posibil doar în ceea ce priveşte viitorul, în timp ce trecutul, tot ceea ce s-a întâmplat deja şi a fost făcut, a fost făcut de Creator. Aşa ar trebui să fie, a fost predeterminat. Nu este vorba de a şti dacă aţi fi putut sau nu să faceţi lucrurile în mod diferit.

Nu puteţi vorbi despre viitor în acest moment, deoarece nu sunteţi încă între cele două lumi şi nu puteţi lega aceste două contrarii în una singură. Dar, trebuie spus că nu sunteţi voi, nu aţi făcut nimic în trecut; este Creatorul care a făcut totul şi voi vă alăturaţi acestui gând şi acestui sentiment în ceea ce priveşte trecutul.

O clipă mai târziu, decideţi că sunteţi de acord cu trecutul, simţiţi gânduri puternice şi regrete. Din nou, veţi gândi de ce aţi făcut sau nu aţi făcut un lucru, de ce aţi acţionat într-un anumit mod faţă de cineva, de ce aţi pierdut ceva, am pierdut bani aici şi am ratat oportunităţi în viaţă. Există multe lucruri pe care le puteţi regreta în viaţă. Această rană se redeschide atunci când veţi examina trecutul dar, de data aceasta, veţi putea completa atitudinea voastră faţă de forţa superioară, spre singura forţă care acţionează în realitate.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala, 07.10.2013, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: