Nu este nevoie de suferință!

507.05Comentariu: De obicei, atunci când îi faci morală cuiva nu ajută, acesta poate fi foarte influențat de exemplul altora.

Răspunsul meu: Da, doar prin exemplu. Asa este. Cabala folosește metoda. Întreaga metodologie vine din Cabala. De aceea avem nevoie de o societate, un grup și prieteni.

Comentariu: Nu pedeapsa funcționează, ci un exemplu, deoarece vezi munca altruistă a altora și te simți rușinat.

Răspunsul meu: Da. Rușinea, invidia și gelozia sunt calități bune. Simți că alții reușesc mai mult decât tine, ceea ce te îndeamnă la fapte bune.

Te urăști, dar te urăști pe tine însuți, propria ta lene. Apoi totul trece prin etapele sale de dezvoltare într-un mod complet diferit. Cum putem face lumea să simtă asta mai repede înainte de lovituri, pentru că avem o sabie foarte serioasă în față care atârnă peste noi? Îmi este milă de oameni.

Avansarea prin suferinţă prelungește timpul. Imaginează-ți dacă întregul Al Doilea Război Mondial ar fi putut fi trecut într-o săptămână de congres mondial intens, cu interacțiuni bune, inspirație și orice altceva.

De ce a fost necesară o suferință atât de uriașă? Pur și simplu nu avem idee cum să potrivim toate acestea în noi înșine; nu ne putem imagina.

Întrebare: Sunt utile sau nu, impresiile pe care le primim din suferință?

Răspuns: Sunt utile, dar vin într-un mod foarte dureros. Impresii foarte mici care în practică nu duc la concluziile corecte. La ce concluzii corecte am ajuns după al Doilea Război Mondial? Nici una.

Întrebare: Și dacă ar fi fost rezultatul unui congres de o săptămână, am fi primit aceleași impresii fără a suferi?

Răspuns: Nu este nevoie de suferință! Nu este nevoie. Doar avansare spre tot mai bine. Ar trebui să avansăm numai spre bunătate.

KabTV “Am primit un apel Un exemplu viu” 03.12.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed