Nu este nevoie să ucizi egoismul

962.1Comentariu: Eldar scrie: „Dragă Michael Laitman, arată-ne tuturor cum să ucidem egoismul.”

Răspunsul meu: Pentru a face acest lucru, trebuie să te întorci la Creator și să-L implori de multe ori, pentru o lungă perioadă de timp, insistent și, cel mai important, împreună cu alții, cu prietenii tăi. În plus, această solicitare ar trebui să fie continuă, constantă și în creștere tot timpul. Atunci o  vei realiza.

Întrebare: Când îi apare cuiva această întrebare despre dorința de a-și ucide egoismul, este deja un progres?

Răspuns: Desigur! Aceasta este deja o mare realizare! Și acesta este marele ajutor al Creatorului, atunci când omul începe să înțeleagă de ce are nevoie.

Întrebare: Este posibil să ucizi egoismul?

Răspuns: Nu, absolut nu. Puteți doar să îl corectați, să îl completați și să îl utilizați corect. Nu poți scăpa lumea de motorul care mișcă lumea cu adevărat, se rotește, o întoarce și o trezește tot timpul și pune totul în mișcare.

Adică forța negativă este cea care conduce. Forța pozitivă nu se poate manifesta la fel de mult ca și cea negativă. Se manifestă doar atunci când se cere, adică este mai pasivă.

Egoismul este un sentiment de lipsă. Nu am destul! Mă sufoc! Am nevoie de împlinire din ce în ce mai mult! Acesta este motivul pentru care este atât de plin de energie.

Prin urmare, Creatorul este mândru de Sine: „Eu am creat egoismul!” Uitați-vă cum funcționează această mare forță, cum esteîn  fiecare secundă în orice și tot timpul. Nu ar exista viață fără egoism. Se datorează faptului că o forță pozitivă este doar o forță pozitivă și nimic mai mult.

Întrebare: Dar totuși, cum pot să iau această forță negativă, care îmi dictează că „trebuie să fiu împlinit”, „nu sunt plin”, „trebuie să fiu umplut mai mult” și să o răstorn și să o fac pozitivă?

Răspuns: Trebuie să ceri o forță pozitivă care să-ți arate că, de fapt, totul în lume este al tău. Tot ce mă înconjoară sunt eu. Trebuie să adun toate aceste părți împrăștiate, rupte, sparte, să le adun împreună într-un mod în care se completează reciproc. Toate acestea sunt ale mele, comoara mea. Eu sunt aici. Vreau să aduc totul într-o stare perfectă.

Întrebare: Ce stare numiți perfectă?

Răspuns: Când toate părțile vor fi conectate reciproc și se vor completa reciproc și vor fi umplute cu o stare absolută de iubire.

Întrebare: Acesta este ceea ce se numește „totul este al meu”?

Răspuns: Da. Este „al meu” pentru că trebuie să-i aduc în această stare.

Întrebare: Deci, aceasta este responsabilitatea mea?

Răspuns: Da. Aceasta este starea mea, trebuie să o realizez. Acestea sunt părțile mele și trebuie să le adun pe toate împreună. Trebuie să mă asigur că toate sunt conectate și umplute. Adică sunt un lucrător al Creatorului.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 3/7/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed