Nu este nimic de invidiat

Întrebare: De ce dorim să primim în mod natural Tora ca un fel de bine, pe care ”ar trebui” să îl primim?

Răspuns: Și, cine a spus că Tora, metoda corectării, este percepută ca bună? Este spus: ”Am creat înclinația rea și am creat Tora drept condiment”. Creatorul a creat, pe de o parte, răul și, pe de altă parte, un ”condiment” împotriva acestuia, forța de corectare. Dar, ce bine există în ea? Ce este bine dacă am o mașină în pană care trebuie reparată?

Privește lumea. Cine invidiază poporul evreu pentru că a primit Tora? Numai oamenii care sunt atrași de scopul creației, de corectare, ceilalți pot aduce o varietate de definiții ale Torei și nimeni nu o numește Lumina care Reformează. Nimeni nu va spune că esența Tora este corectarea răului în sine și că trebuie să ne cufundăm în acest proces.

Definiția noastră cu privire la Tora ca Lumina care Reformează nu pare de bun augur. Noi vorbim de forța corectării care confruntă tot răul care ar trebui să fie descoperit în noi. Descoperirea răului este mereu neplăcută, inconfortabilă, deloc blândă. Este ceva teribil: o boală gravă și un remediu pentru ea.

Nu este o coincidență faptul că, copiii trec prin anumite boli care le vor asigura imunitatea mai târziu. Avem nevoie de experiența fiecărei stări pe drum, descoperind răul în fiecare, suferind de această boală, apoi să o corectăm. Deci, cine are nevoie de asta? În definirea corectă a acestui cuvânt, termenul ”Israel” nu promite o viață bună nimănui. Dacă priviți istoria poporului evreu, atunci nu este nimic de invidiat. Doar o mână de oameni în lume sunt legați la Israel pentru a împărtăși soarta lor. Poate că ei au moștenit atracția lor din Reshimot (reminiscențe) ale triburilor pierdute.

Este dificil să ne așteptăm la un aflux masiv acolo unde muncim împotriva egoismului.

Din partea a 4-a a Lecției zilnice de Cabala, 09.07.2014, ”Unitatea poporului”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: