Nu este nimic inutil în lume

Tora, Deuteronomul 23:04: … l-au adus împotriva voastră pe Balaam, fiul lui Beor, din Petorul Aram-Naharayimului, pentru a vă blestema.

Întrebare: Balaam a fost angajat de Amoriți și Moabi (dorințele care nu pot fi corectate) pentru a blestema Israelul. Totuși, în același timp, poporul Israel deja se îndreptă spre Creator. Este posibil să asociem acest lucru cu Israelul de astăzi, care încă trebuie să fie forțat pentru a merge înainte?

Răspuns: Nu ne putem compara cu Israelul care, cândva, era în înălțarea pe scara spirituală. Până la urmă aceasta este trecerea printr-un deșert spiritual interior.

Balaam este un profet care are conexiunea cu Creatorul. El înțelege ce este Israelul și acționează natural și clar în conformitate cu porunca Creatorului, ca orice alt lucru din lume. Prin urmare, noi trebuie să respectăm această forță, chiar și din partea opusă, adică din partea forțelor impure, deși, din partea negativă, Balaam reprezintă forța prin care Creatorul conduce lumea. Înseamnă că El conduce lumea exact prin dorințele noastre impure, pentru a trage o persoană “de urechi” în spiritualitate.

El rezistă, vrea să ajungă în spiritualitate, însă el este îndepărtat din ce în ce mai mult. Apoi, când “urechea” lui este întinsă la limită, el dintr-o dată este eliberat și zboară direct în spiritualitate. Acest lucru este folositor.

Asta este exact munca lui Balaam. El intenționat împinge omul să critice, să creadă că totul este în modul în care este și așa mai departe. Linia stângă trebuie să existe în paralel cu linia dreaptă, iar între ele noi construim analiza și sinteza tuturor stărilor posibile prin care noi începem să înțelegem cum este organizat universul.

Întrebare: Asta înseamnă că Balaam face să avansăm chiar și mai repede?

Răspuns: Probabil nu mai rapid, dar aceasta este o stare necesară într-o persoană, deoarece, când respinge Creatorul, ea vrea să se răzvrătească împotrivă Lui și nu vrea să ia în considerare nimic, egoismul din ea se ridică atât de mult încât vrea să conducă întreaga lume. Asta se întâmplă cu orice persoană.

Aici este vorba despre aceleași acțiuni pe nivele superioare. Prin urmare, forța Balaam este necesară pentru o analiză corectă a întregii căi.

Nu a fost creat nimic inutil în lume, totul depinde numai de măsura în care vom lucra corect cu aceste forțe. Totul este doar pentru avansarea noastră corectă. Astfel este necesar să eliminăm intenția dorințelor numite Amoriți și Moabi (adică pentru sine) și fiecare dorință începe corecția spre dăruire.

Din emisiunea de pe KabTV “Secretele Cartii Eterne” 10/19/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: