Nu este suficient doar să iubești pe alții

627.1Întrebare: Oamenii de știință numesc oxitocina hormonul iubirii. Ei credeau că este necesar în principal în timpul nașterii. Apoi și-au dat seama că acesta este principalul lucru în comunicarea dintre mamă și copil. Apoi au descoperit că baza comunicării dintre iubiți și prieteni este oxitocina.

Acum oamenii de știință de la Universitatea din Toledo îl oferă ca un antivirus. Ei spun că, dacă virusul suprimă sistemul imunitar, atunci hormonul iubirii, dimpotrivă, crește sistemul imunitar. Acest echilibru va da unei persoane putere.

Practic, tratamentul tau se bazează pe injectarea unei persoane cu hormonul iubirii?

Răspuns: Nu, nu este vorba despre a începe să-i iubești pe ceilalți. Ideea este că există o reconstrucție interioară. Mai mult, trebuie să apară sub presiune, după voință, cu propriile eforturi.

Întrebare: Ca urmare, ești împotriva tuturor acestor tratamente medicale?

Răspuns: Nu, nu sunt împotriva lor! Da tratamentelor! Dar nu pentru a vindeca omul de ură. Nu poti sa o faci; îl vei suprima. Creatorul a spus: „Am creat înclinația rea, dar am dat oLumina Superioară special împotriva ei, pe care trebuie să o aplici treptat. Vei simți și vei vedea cum face din tine un om.”

Omul trebuie să treacă prin toate aceste stări foarte dificile. Trebuie să înțeleagă de ce Creatorul l-a făcut așa. Trebuie să înțeleagă de ce a fost creată rău. Ar trebui să înceapă încet, nu îndepărtând acest rău de la sine, ci acoperindu-l cu bine, cu ajutorul influenței superioare, a luminii superioare și apropiindu-se de Creator. El primește de la Creator calitatea de dăruire și iubire care este opusă calității omului – de a primi și de a urî, care este calitatea naturală, adică înclinația rea din om. Prin urmare, avansați în așa fel.

Aceasta este o treabă serioasă pe care omul trebuie să o facă singur. Asta ne-a dat Creatorul să lucrăm. Trebuie să creăm un om din noi înșine, să-l modelăm noi înșine.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 22.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed