Nu există nici o armonie fără integralitate

Întrebare: Ce este o afacere armonioasă?

Răspuns: Ne putem imagina doar teoretic sistemele analogice și discrete despre care mulți dintre noi au învățat la colegiu. Dar când ne aflăm în sistemul analogic, ne simțim neputincioși deoarece nu-i corespundem în interior, pentru că în acest sistem cineva trebuie să ia în considerare dorințele, intențiile, sentimentele și atitudinile tuturor celor din jur.

Suntem obișnuiți să acționăm la fel ca în armată, urmând ordinele. Acesta este modul în care întreprinderile, afacerile noastre, sistemul de învățământ în școli și alte organizații și sisteme funcționează. Dar astăzi vedem că acest lucru nu funcționează, deoarece se pare că o persoană trebuie să se schimbe pentru a se potrivi sistemului integral.

O persoană nu se schimbă în mod automat. Sistemul extern în care intră este rotund, iar persoana este liniară, iar în cele din urmă, ea nu este capabilă să funcționeze în acest sistem nou. Ea nu înțelege cum să acționeze în cadrul acestuia.

În scopul de a corespunde sistemului integral, persoana trebuie să devină integrală. Ea trebuie să se simtă ca și cum este o parte din grup, adică cel puțin o parte din grupul în care lucrează. Mai mult decât atât, trebuie să simtă această parte pe plan intern, cu alte cuvinte, ea permanent trebuie să se schimbe și să fie conectată cu toată lumea.

Ea trebuie să simtă satisfacție din muncă, pe care nu o primește acum. Și nu poate fi obligată pur și simplu s-o simtă pentru că sistemele trecute nu mai funcționează și n-o mai afectează. Singura modalitate de a o influența este prin sentimentul de integrare în echipă, mișcarea comună, sentimentul de comunitate. Indiferent de locul unde este, indiferent de echipa, ea trebuie să simtă fundația, salubritatea acestui sistem și dependența ei față de el, precum și dependența lui de ea.

Din Emisiunea KabTV „Secrete profesionale” 3/02/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: