Nu există niciun Dumnezeu

Întrebare din Facebook: Reacțiile mele la tot ce mă înconjoară sunt reacțiile mele. Înțeleg lumea exterioară prin reacțiile mele la lucruri externe. Ce are Dumnezeu de-a face cu ceva din toate astea?

Răspuns: Nu există Dumnezeu. Noi nu facem deloc apelări la El. Noi apelăm doar la noi înșine, la ceea ce este în interiorul nostru și sunt aceste setări interioare pe care noi trebuie să le schimbăm, să le setăm la o percepție corectă a realității. Atunci vom fi capabili să obținem scopul corect printr-o cale mult mai scurtă și mai plăcută.

Dumnezeu nu are nimic de-a face cu asta. El nu există. Noi îl creăm pe Dumnezeu în noi înșine.

Starea noastră cea mai bună, cea mai optimă, cea mai înaltă, cea mai pozitivă forță care ne transformă pe toți în ceea ce este mai minunat și mai de succes, este numită Dumnezeu. Cu acest fel de Dumnezeu pot fi de acord.

Întrebare: Reacțiile mele la tot ce mă înconjoară sunt totuși reacțiile mele?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Înțeleg lumea exterioară prin reacțiile mele la tot ce mi se întâmplă?

Răspuns: Sigur. Cum altfel poți tu să știi ce e lumea din afara ta? Așa percepi tu. De aceea, fiecare are o impresie diferită despre lumea exterioară.

Întrebare: Și toate acestea, într-un fel sau altul, mă duc la starea mea optimă?

Răspuns: Numai dacă știi cum să mergi în acea direcție.

Întrebare: Atunci de ce simt tot timpul atât de mult disconfort?

Răspuns: Fiindcă ești confuz, nu înțelegi. Te învârți constant în cercuri, ajungând în același loc și, astfel, îți petreci viața, neajungând la nimic și fără să rezolvi enigma vieții. Dar în viață nu sunt niciun fel de enigme! Enigmatice sunt modurile în care pot obține starea mea cea mai optimă și mai minunată! Dar eu însumi nu știu ce este această stare!

Întreabă oamenii ce le-ar place să realizeze în viețile lor și ei îți vor spune astfel de nonsensuri: bani, faimă, cunoaștere, putere și sănătate. Dar toate acestea se sfârșesc. Și care este înțelesul mai adânc la toate acestea? Din nefericire, individul nu știe, el nu-și pune această întrebare. Acesta este motivul existenței Științei Cabala.

Din KabTv „Știri cu Michael Laitman” 19/10/2017

 

One Comment

  1. Si totusi, daca spuneti ca NU EXISTA NICIUN D-ZEU, cn a facut toata creatia pe care o vedem in jurul nostru, CINE E IN SPATELE CREATIEI, daca spuneti ca NU EXISTA NICIUN D-ZEU???

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed