Nu există niciun Dumnezeu

Întrebare de pe Facebook: Dacă există Dumnezeu, de ce a permis El ca șase milioane din neamul Său ales să piară în timpul celui de-al doilea război mondial? De ce permite El și în ziua de azi altora să atace poporul Său ales? Știu că nu ai să-mi răspunzi la întrebarea asta, dar eu totuși întreb.

Răspuns: Am să-ți răspund. Dar, poate că tu nu ai să vezi asta ca un răspuns.

Tot ceea ce se întâmplă în lume, inclusiv exterminarea evreilor în timpul celui de al doilea război mondial, a fost și este înfăptuit de Dumnezeu care, de fapt, nu există.

Există două forțe în lume: negativă și pozitivă și ele sunt la început echilibrate reciproc. Noi suntem între ele pentru a susține dezvoltarea lor continuă. Aceste două forțe se dezvoltă în așa fel încât forța negativă crește constant  – aceasta este creșterea egoismului în om și în omenire. Pe de altă parte, forța pozitivă trebuie adusă în lume de noi prin interacțiunile pozitive dintre noi.

Aceste interacțiuni pozitive dintre noi pot fi generate numai în mijlocul poporului evreu și apoi răspândite de la el către celelalte nații ale lumii. Asta se numește „a fi Lumină pentru nații”.

Întrebare: Deci, numai poporul evreu poate genera această forță pozitivă?

Răspuns: Corect! Și dacă noi nu facem asta, toate națiile lumii se vor uni contra noastră, fiindcă ei ne vor vedea ca fiind sursa răului. Noi nu le oferim bunătatea care trebuie să vină de la noi către ei și asta este echivalent cu provocarea de rău.

De aceea, ei cred că evreii sunt sursa unui mare rău în lume și cred că le va fi mai bine dacă ne vor extermina. Sunt multe teorii despre acest subiect provenite de la un om care a experimentat suferința cauzată de poporul evreu.

De aceea, nu există niciun loc în care să ne ascundem. Noi trebuie permanent să echilibrăm forțele pozitivă și negativă și, prin asta, noi și, prin noi, toate națiile lumii, vom obține întreaga corectare, adică conectarea adecvată dintre forțele pozitivă și negativă. Atunci, oamenii ne vor iubi, ne vor respecta și ne vor aprecia. Aceasta este misiunea noastră.

Până nu vom face asta, vom fi cu adevărat poporul cel mai urât de pe lume. Toți vor dori să ne extermine, crezând instinctiv că este posibil să ne distrugă și că asta va aduce binele în lume. Dar nu îl va aduce.

Asta înseamnă că toate pedepsele și încercările de a extermina poporul evreu au ca scop doar să ne forțeze pe noi, un popor rigid și încăpățânat, să ne îndeplinim misiunea și să ducem întreaga lume spre un viitor minunat.

Întrebare: Presupunând că poporul evreu va dori să se unească și să înceapă acest proces, ceilalți oameni îl vor considera binevenit?

Răspuns: Desigur. Va fi cel mai binevenit și respectat popor dintre toate. Toți îi vor venera pe evrei.

Întrebare: Deci, există Dumnezeu?

Răspuns: Linia din mijloc, care echilibrează linia din dreapta și linia din sânga, se numește Dumnezeu.

Din Kab Tv „Știri cu Michael Laitman” 7/09/2017

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: