Nu există nimeni în afară de El

Întrebare: Ce înseamnă ”Nu există nimeni în afară de El”?

Răspuns: Asta este exact ceea ce trebuie să descoperim. În alte cuvinte, există o cauză pentru tot cea ce ai putea să îți imaginezi, iar această cauză are o singură sursă.

Aceasta aranjează, decide, îndeplinește și funcționează în tot și se numește ”Nu există nimeni în afară de El”. Cine este El? Forța dăruririi și a iubirii.

Acestea sunt calitățile Lui în raport cu noi. În afară de asta, nu știm nimic despre El.

Întrebare: Cum aș putea să lucrez cu asta?

Răspuns: Trebuie să îl descoperi pe El în mod constant în orice situație, în orice acțiune, intenție și gând, în tot, cu înțelegerea că există o singură cauză pentru orice. De fapt, natura noastră este materia, dorința de a primi, iar cea care o aduce la acțiune, în toate formele ei, este aceeași singură forță, în afara căreia nu există nimic.

De ce animă această forță materia? Pentru că vrea să împingă lumea materială către unitate. De ce? A pregătit pentru materie abilitatea de a obține aceeași singură forță care este cauza a tot, dar materia trebuie să obțină mai întâi starea de unitate.

Și apoi, această materie, în măsura în are care este conectată, în ciuda rezistenței sale, obține ”Nu există nimeni în afară de El”, această forță singulară, iar în timp ce o obține se experimentează existând în ea.

Mai mult, deasupra experienței propriei existențe, obține de asemenea ce înseamnă să exisți și să fii la controlul întregii realități, deoarece același motiv, ”nu există nimeni în afară de El”, a dat acestei materii, creației, abilitatea de a fi la nivelul Lui, la nivelul Creatorului. Iar apoi întreaga lume, întreaga dorință de a primi creată, este sub controlul aceleiași dorințe și nu sub control Creatorului. Asta înseamnă perfecțiunea.

Din prima parte a Lecției de Cabala din 15.12.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed