Nu există nimic în afara sufletului

751.1Întrebare: Conform Cabala omul nu este în lumi, ci mai degrabă lumile sunt în interiorul omului. Dacă da, atunci de ce ni s-a dat o percepţie atât de coruptă? De ce ne percepem pe noi înșine în interiorul lumii, dar nu și lumea din interiorul nostru?

Răspuns: Pentru ca atunci când ne corectăm simțurile să ne aducem la percepția nouă și corectă a lumii, astfel încât noi înșine s-o recreăm în fața noastră și în interiorul nostru în forma corectă. Noi trebuie să o facem.

Aceasta înseamnă că trebuie să mă adaptez corect la ea, să-mi transform proprietățile din cele egoiste în atributele dăruirii și iubirii. Eu sunt cel care trebuie să facă asta. Trebuie să fac eforturi și trebuie să am dorința ca asta să se întâmple. Atunci voi deveni independent și voi putea simți întreaga profunzime a naturii și ceea ce se întâmplă acolo.

Așa cum japonezii simt stâncile, la fel și noi trebuie să simțim materia în toată profunzimea ei, pentru că toate fac parte din sufletul nostru. Nu există nimic în lume în afara sufletului. Toată natura minerală, vegetală și animală și noi toți împreună suntem părți ale sufletului uman.

Întrebare: Dar dacă „Eul” meu de astăzi este înfățișat doar pentru mine și în realitate întreaga lume sunt eu, atunci despre ce ieșire din sine vorbim? În cele din urmă, ajung în starea în care mă iubesc?

Răspuns: Ieșirea sinelui în lumea exterioară sau aducerea lumii în interiorul meu este același lucru. Totul depinde de modul în care preferați să discutați asta.

KabTV “Prim-plan. Ramura Sakura” 5/15/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed