Nu există probleme individuale, doar comune

Întrebare: Atunci când ne rugăm pentru sănătatea altora, pierdem ceva sau dimpotrivă, primim putere și sănătate pentru a ne ruga?

Răspuns: Dacă mă rog pentru sănătatea altuia și mă aflu în același sistem cu acela, cum aș putea pierde ceva?

Când cineva aflat în sistemul în care suntem toți conectați direct cu ceilalți se îmbolnăvește, ni se  semnalează faptul că tot sistemul este bolnav. Boala se exprimă în el pentru că el reprezintă un element particular, sensibil al sistemului.

Problema însă, nu este a lui, este problema noastră comună.

Nici o persoană nu este responsabilă pentru sine, nimeni nu se îmbolnăvește singur și nici nu se comportă greșit. Totul se exprimă ca rezultat al încălcării interacțiunii integrale a umanității în general.

Ce înseamnă să te rogi sau să ceri? Ne conectăm și încercăm să ne întoarcem către forța superioară pentru ca ea să echilibreze toate calitățile și fenomenele negative care se exprimă printr-o persoană particulară.

Tocmai pentru că problema nu este a cuiva anume ci a noastră, a tuturor, avem dreptul să ne rugăm pentru el. În momentul în care compensăm natura primim un răspuns minunat. Să încercăm și veți vedea cum funcționează.

De aceea nu ar trebui să rămânem indiferenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru: „Nu ne pasă de Italia. La noi totul este în regulă!” O asemenea atitudine nu face decât să agraveze situația. Este o reacție îngrozitoare!

Ca atare, trebuie să ne gândim cum putem răspunde la ceea ce se întâmplă, mai ales acum, când se revelează viciile integrale din relațiile noastre.

Întrebare: Ar trebui să ne rugăm pentru sănătatea oamenilor sau pentru corectarea sistemului? Și cum ar trebui să procedăm corect, fără să-I sugerăm Creatorului ce are de făcut?

Răspuns: Ar trebui să-I cerem Creatorului să ne arate cum să ne conectăm corect. Nu avem nevoie de nimic altceva. Dacă adăugăm faptul că dorim să ne unim corect pentru a alcătui o conexiune mutuală pentru revelarea internă a Creatorului, cu scopul de a-L mulțumi pe El, atunci adresarea noastră va fi corectă.

Din programul KabTV “Bazele cabalei,” 3/15/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed