Nu faceți o imagine cioplită a Creatorului

Rabash, articol, ”Ce este ”Binecuvântați pe Domnul, voi toate națiunile în muncă?” (Psalm 117:1): Trebuie explicat de ce Zohar spune că toate națiunile au un ministru asupra lor, în timp ce pentru națiunea Israel nu este cazul; doar Creatorul domnește asupra ei; deoarece națiunea Israel este proprietatea Creatorului.

Creatorul este numit linia din mijloc, Zeir ANPIN. Această caracteristică nu există în cei inferiori, dacă nu fac activități speciale pentru a fi purtători, un vas pentru linia din mijloc. Deci, Creatorul nu are imagine sau corp. Linia din mijloc nu există în Ntură, apare doar dacă cei inferiori se plasează între cele două linii: dreapta și stânga.

Restul forțelor naturii se numesc miniștrii Creatorului, deoarece există prin ei înșiși și sunt rezultatul celor două forțe active în realitate: forța de primire și forța de dăruire. Sunt numiți îngeri, forțele care controlează cele 70 națiuni ale lumii.

Dar națiunea Israel, cea care merge Yashar-El (direct spre Creator) nu are Creator atâta timp cât nu stabilizează vasul său și descoperă linia mediană în el. Creatorul Bore (Bore) înseamnă ”Vino și vezi” (Bo-Re). Cât timp linia mediană nu a fost creată, națiunea Israel nu are spre cine să se întoarcă. Creatorul este revelat numai și doar cu condiția ca persoana să se construiască și să se adapteze caracteristicilor superiorului. În acest mod, ea creează un loc pentru a descoperi puterea superioară. Cât timp inferiorul nu este pregătit pentru această descoperire, superiorul nu există și nu are unde să fie descoperit.

De acolo provine interdicția: (Exod 20:3): ”Să nu-ți faci chip cioplit, nici orice fel de asemănare” a Creatorului, pentru că ne împiedică să facem această muncă.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 06.06.2014, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: