Nu fugi de lume

Întrebare de pe Facebook: Crezi cu adevărat că toată lumea ar trebui să-şi părăsească afacerile şi locurile de muncă, să vândă totul, aşa cum ai făcut tu şi doar să studieze Cabala? Eşti “al doilea cel mai bun” dacă nu faci asta?

Răspuns: Deloc! Eu nu am avut de ales. Nimeni nu mi-a spus să fac asta. Am avut doar o strigare interioară, un anumit tip de credinţă care m-a ghidat şi nu am putut să fac altfel.

Întrebare: Deci, atunci când tu ne spui despre asta, nu este un exemplu?

Răspuns: Desigur, nu este un exemplu. Eu însumi nu ştiu dacă aş fi făcut asta încă o dată sau nu. Pur şi simplu, s-a întâmplat.

Întrebare: Asta înseamnă că pentru a studia Cabalacă nu ar trebui să ne părăsim locul de muncă sau afacerea?

Răspuns: Din contră, studiul Cabalei te obligă ca tu să fii angajat în toate acestea.

Eu nu mi-am părăsit locul de muncă. L-am schimbat cu altul, ca să pot să studiez fără să fiu împovărat de nimic, fără să mă gândesc la cum am să plătesc taxele, să organizez tot felul de lucruri şi să fiu responsabil de afacere. Am vrut doar să am grijă de nevoile mele, să lucrez puţin ca să-mi sprijin familia şi să îmi petrec restul timpului studiind.

Întrebare: Care este sfatul tău pentru cineva care studiază Cabala? Cum ar trebui să trăiască în această lume, la locul de muncă, în familie, şi aşa mai departe?

Răspuns: În niciun caz nu ar trebui să fugă de această lume. Acționând astfel, i s-ar părea că ar face un fel de act măreţ de sacrificiu altruist, dar de fapt nu este cazul. Ar trebui să rămână la locul lui de muncă şi să continue totul la fel cum o făcea şi înainte.

De pe KabTV “Ştiri cu Michael Laitman” 5/1/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed