Nu fugiți de muncă, ci de voi înșivă

Întrebare: Ce este sclavia unei persoane în Egipt?

Răspuns: Ea încearcă să se conecteze cu ceilalți și are un mic succes de fiecare dată printr-o nouă încercare, dar fructele acestei conexiuni merg la Faraon care le aspiră prin spatele gâtului. Asta înseamnă că egoul fură tot și păstrează totul în interiorul lui, pentru el însuși. O persoană simte că nu are nimic. Asta se întâmplă cu noi.

Și apoi, așa cum este spus (Iov 20:15): ”El a înghițit o avere și trebuie să o respingă”. Puterea egoului înghite fructele muncii apoi le scuipă, le vomită și le dă înapoi, la un moment dat, persoanei.

Întrebare: Când se va întâmpla, în sfârșit, acest lucru?

Răspuns: Atunci când o cantitate de eforturi care au fost înghițite de ego se acumulează, asta permite unei persoane să se ridice pentru dăruire. Este imposibil să stochezi efort negativ, impresii negative, în orice alt mod. Nu puteți lucra dacă ele sunt toate în fața voastră.

Chiar dacă un pic vi se arată asta, luați în considerare ce aveți, acest lucru este rău, acela este rău, și fugiți imediat. Și așa, nu veți fugi, dar veți continua să lucrați, decepțiile voastre vor dispărea. Asta ne dă posibilitatea să continuăm, revenind din nou și din nou la dezamăgire, cu privire la capacitățile noastre.

Apoi, dezamăgirea se acumulează și, prin urmare, necesitatea pentru grup trebuie să fie atât de mare, încât să strigi și să vrei să pleci. Asta nu înseamnă a fugi de muncă, ci a fugi de egoul vostru, a fugi de voi înșivă!

Există numeroase condiții care trebuie să se maturizeze și să se acumuleze. Este vorba despre un proces cumulativ; nu putem face nimic relativ la asta. Pentru a vă ajuta în acest sens, există întuneric și absorbția eșecurilor voastre. Și atunci, aveți nevoie să fiți inspirat de grup, studiu și profesor, și în fiecare zi trebuie să reveniți pe picioarele voastre.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 14.04.2014, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: