Nu incerca sa te certi cu Creatorul

Intrebare: Imi doresc sa vad lumea intreaga trezita si constienta. Cum pot face asta?

Raspuns: Nu poti pasi in afara limitelor pe care sistemul de corectie al sufletelor il dezvaluie astazi. Si ne dezvaluie mult. Intrebarea este: in ce masura il putem influenta?

Lumea nu simte inca nevoia pentru Cabala la fel cum nu stie ce este nevoie pentru corectia lor. Oamenii nu o doresc. Cand ceva rau mi se intampla, caut pe cineva pe care sa dau vina, dar niciodata pe mine. Acesta este egoismul natural, si intotdeauna ne vom intoarce cu spatele spre corectie.

Intr-un astfel de aranjament, trebuie sa facem ce putem. Si ce nu putem, ar trebui ca macar sa aducem pe calea pe care generatia urmatoare sa poata sa mearga si sa urmeze. Locul de munca iti este dat de Creator, si cu El nu te poti certa.

Lumea se trezeste, dar nu la gradul la care noi am vrea. Creatorul are alte planuri. De fapt, impresia care ne este implantata in suflet pe aceasta cale, trebuie sa isi atinga profunzimea. Si asta cere timp.

Am prefera sa mergem inainte; totusi, invatand forma sufletului, realizam ca intre cele doua stari ale sale, sunt milioane de actiuni facute de dorinta de a primi. Din cand in cand, si un computer „ingheata” pentru treizeci de secunde, si nu poti face nimic decat sa astepti.

Si totusi, in timp procesul se accelereaza. Era nevoie de jumatate de ora sa descarci un program simplu din internet, iar acum descarci filme intregi in jumatate de minut. Si totusi, trebuie sa avem rabdare: Sunt prea multe actiuni care trebuie sa se manifeste in dorinta colectiva a Shechina (divinitatii). Nevoia noastra de a ne grabi vine de la ignoranta noastra cand este vorba despre importanta si necesitatea fiecarei astfel de actiuni.

De aceea, noi doar „apasam pedala pana la fund”, insemnand ca dam lumii atat de mult cat putem, fara a tine cont de raspunsul sau. Nu depinde de noi. Lumea are propriul sau mers. Priviti doar efortul imens pe care l-a facut Baal HaSulam, iar doar 60-70 de ani mai tarziu dupa aceste apeluri disperate ale sale, ceva incepe sa se miste.

Noi nu vedem cum intregul scop al egoismului se apropie de corectie. Avea nevoie ca fortele noastre modeste in intregime sa fie folosite pentru diseminare, cu eficienta maxima. Daca nu, cuvintele noastre nu vor ajunge la urechile oamenilor si nu vom putea planta nimic in sufletele lor.

Am vorbit despre asta cu Rabash si alti Cabalisti pe care obisnuiam sa ii vizitez. I-am vazut arzand pe dinauntru si in acealsi timp avand rabdare. Erau cu adevarat „incarcati”, dar ce poate face cineva cu un copil care se joaca cu jucariile? Are nevoie de timp sa evolueze.

De aceea trebuie sa lucram mai mult in interior, cu noi insine. In acest fel, vom putea sa trecem trezirea in lume prin reteaua interna a sufletelor, iar oamenii nici macar nu vor mai avea nevoie sa deschida televizorul sau sa asiste la lectiile introductive.

Pune-ti toata dorinta in actiuni destinate sa corecteze conexiunea in grup la fel cum faceau mai demult Cabalistii. In ceea ce priveste audienta externa, da-le informatia necesara in doze mici, conform puterii lor de intelegere. Hraneste-i cu lingurita, la fel cum hranesti un copil.
Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 12/6/10, “Introducere la Cartea  Zohar,” Articolul  “Cine a creat asta”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: