Nu închisoarea va reforma un violator

Întrebare: Cititorii dvs. de pe Instagram întreabă: „Cum putem să acceptăm răul?” Aţi răspuns: „Nu există nici un rău. Răul, pur și simplu, arată unei persoane că nu a ajuns la perfecțiune în bunătate.

Adică, binele ascuns este simțit ca rău. Se simte acut, astfel încât cineva să acorde atenție celorlalte posibilități care există pentru el, de a corecta această calitate și de a o transforma în bine „.

Unul dintre cititorii dvs. întreabă: „Dar despre viol? Este un comportament anormal în conexiunile noastre? ”

Răspuns: Acesta este egoism și este exces. Desigur, acest lucru este rău. Dar egoismul trebuie corectat și atunci nu va exista niciun rău. Adică, aceasta este o atitudine incorectă față de alta. Intenția față de alta, este doar intenția. Dacă dobândește o formă pozitivă sau negativă, atunci trebuie să discernem și să corectăm „minusul”, într-un „plus”. Dar intenția însăși nu poate fi schimbată. Cu alte cuvinte, nu putem castra un violator, ci trebuie să-l reformăm.

Întrebare: Dar cum?

Răspuns: Cum se face, este un alt lucru. Acțiunile nu vor schimba lumea. Trebuie să intrăm în rădăcina problemei, de ce unii oameni tratează alte persoane în astfel de moduri și să corectăm această direcție sau, cu alte cuvinte, intenția sa. Cu aceasta se ocupă știința Cabalei.

Întrebare: Să presupunem că cineva comite o violență împotriva altora. Ce înseamnă să-i corectezi intenția, că aceleași acțiuni, ale aceleiași persoane, ar fi benefice pentru alţii?

Răspuns: A vrut să rănească pe alții? Nu, voia să se împlinească pe sine. Așa că lasă-l să se împlinească, dar prin acte de bunătate față de ceilalți. El trebuie să fie corectat, reformat și educat diferit.

El va primi apoi aceeași plăcere, chiar mai mare decât ar fi simțit în timpul săvârşirii violenței. Cabala îi poate oferi o plăcere de 620 de ori mai mare. În loc de violență, vor fi acte de bunătate față de altă persoană, deoarece acea persoană se va bucura împreună cu el.

Întrebare: Ce explică această transformare într-o persoană?

Răspuns: Forța superioară, lumina superioară. Aceasta nu este o chestiune simplă. Niciun violator nu poate face prea multe în privinţa asta. O persoană trebuie schimbată, reeducată.

Întrebare: Dar ce se poate face?

Răspuns: Cel puțin, nu-l puneți în închisoare. Potrivit Torei, nu există conceptul de închisoare. Nu există niciun concept de „izolare a cuiva din societate”. Pentru a-l izola, existau șase orașe de refugiu. Acolo, cineva s-ar re-educa.

Întrebare: Ce se întâmplă cu o persoană atunci când intenția sa se schimbă, când se schimbă atitudinea sa față de ceilalți? La ce nivel are loc această schimbare: chimică, psihologică?

Răspuns: La nivel spiritual. La nivelul cel mai înalt, cel mai interior. El trebuie să-și schimbe atitudinea, înțelegerea locului său: într-o societate, în lume, atitudinea față de viață și de moarte, față de întregul univers, totul trebuie să se schimbe în el. Această corectare are loc sub influența luminii superioare.

Întrebare: Să presupunem că un violator dorește să-și schimbe atitudinea…

Răspuns: Chiar dacă nu vrea sa se schimbe, îl vom influența treptat în aşa fel încât va vrea el, însuşi să se schimbe şi se va schimba.

Întrebare: Ce înseamnă să-l influențezi în așa fel încât să se schimbe?

Răspuns: Prin exemple, educație. Este un sistem educațional, care trebuie să influențeze o perioadă lungă de timp. Oamenii care au fost condamnați în orașele de refugiu, nu puteau pleca. Dacă o persoană a ucis sau a rănit pe cineva, putea găsi un refugiu acolo, unde se va transforma și va recunoaște crima, iar apoi societățile din orașele de refugiu ar lucra la el.

El a fost influențat în așa fel încât lumina superioară să-l afecteze. Cineva trebuie să se supună influenței lumii superioare. O persoană nu poate face asta el, însuși, fiindcă este complet corupt. De aceea, el este ajutat în așa fel încât lumina superioară începe să-l influenţeze.

Iar acest lucru se realizează prin includerea lui în societate și printr-o lucrare colectivă de atragere a luminii superioare, prin faptul ca persoana este în societate și, fie că îi place sau nu, primește o parte din lumina superioară prin ea, iar lumina superioară îl transformă.

Din  KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 2/28/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: