Nu încredere, ci verificare

49.01Întrebare: Cum putem folosi mediul pentru a-l atinge pe Creator? În cine putem avea încredere în această lume pentru a ajunge la Creator?

Răspuns: Nimeni. Ce înseamnă să ai încredere? Ce este această atitudine copilărească? Un copil are încredere într-un adult, îi dă mâna și merge cu el acolo unde i se spune să meargă.

Dimpotrivă, noi îl învățăm pe om să verifice, să analizeze în mod constant: Unde exiști, pentru ce, cum și de ce? În niciun caz nu poate exista vreo credință neîntemeiată în cineva sau în ceva; nu există așa ceva în Cabala!

Credința este forța superioară care se îmbracă în tine și îți dă calitatea dăruirii. Nu este ca în lumea noastră când cred ceva și merg înainte cu ochii închiși. Nu există așa ceva!

Aici ești învățat să privești totul cu ochii deschiși, să verifici și să nu ai încredere în nimic. Aceasta este o știință – care vine în mod absolut clar din practică. Chiar și lucruri care nu sunt obținute experimental în știința obișnuită sunt obținute aici.

Întrebare: Să presupunem că cineva vine în societatea cabaliștilor, oameni care se îndreaptă spre un scop, care ar trebui să fie atitudinea lui?

Trebuie să efectueze o analiză constantă și, în același timp, să încerce să aibă încredere în acest sistem. Cum să nu aibă încredere în acest caz? La urma urmei, trebuie să meargă înainte.

Răspuns: În ce să ai încredere? Nu pot merge înainte decât prin calitatea dobândită a dăruirii, care se numește credință. Lucrez cu ea așa cum lucrez cu o forță care există în natură și nu în imaginația mea, ca în lumea noastră.

Întrebare: De obicei, omul se bazează pe opinia sa pentru că are un mecanism de analiză stabilit. Dar acest lucru este greșit într-o oarecare măsură pentru că egoismul este cel care creează o astfel de cutie pe care o percep. Este posibil să găsești aici niște instrumente, dar nu o credință stupidă, ca să existe o analiză și să nu te înșeli?

Răspuns: AI de-a face cu o analiză clară a stărilor; explorezi totul despre tine și, prin urmare, nu pot exista greșeli aici. Atâtea repetiții asupra ta, în interiorul tău, conform cărții, și cu ceilalți. Vezi că ei descriu aceleași lucruri care ți se întâmplă. Atunci vezi că au dreptate, că treci prin astfel de lucruri. Aceasta este o chestiune complet diferită.

KabTV „Am primit un apel. Pe cine să creadă în această viață?” 28.01.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: