Nu intarzia progresul spre scopul creatiei!

Tora, „Levitic,” 24:10 – 24:16: Și fiul unei femei israelite, al cărui tată a fost  egiptean, a ieșit din mijlocul copiilor lui Israel; și fiul femeii israelite și un bărbat al lui Israel s-au luptat în tabără. Și fiul femeii israelite a hulit și a blestemat Numele; Și l-au adus la Moise. Și numele mamei lui era Șelomit, fata lui Dibri, din seminția lui Dan. Și l-au pus sub pază, ca să faca declaratii in fata Domnului.

Și Domnul a vorbit lui Moise, spunând: Pentru că a blestemat, scoteti-l în afara taberei; și  toti cei ce l-au auzit sa pună mâinile pe pietre in fata lui, și toată adunarea să-l loveasca cu pietre.

Și să vorbești copiilor lui Israel, spunând: Oricine isi blestemă Dumnezeul  va fi pedepsit pentru păcatul lui. Și daca va blestema Numele Domnului, va fi pedepsit cu moartea; toată adunarea să-l ucidă cu pietre; străinul  primeste casa cand se naste, dar când blesteama Numele, este pedepsit cu moartea.

„El a blestemat Numele Domnului,” este o persoană care întârzie avansarea către poarta creației,  rupandu-se  și detașandu-se de Lumina Superioara, care este gata să-l corecteze, astfel încât ego-ul său nu mai poate fi corectat.

Astfel, el „se pedepseste cu moartea”,  pierde orice o legătură cu Lumina Superioara, și nu se deplasează spre aceasta si in aceasta. În viitor, va avea nevoie de un ciclu de viață pentru a reveni la această stare și pentru a-si recapata posibilitatea de urcare și de corecție.

Întrebare: Ce înseamnă: „Și fiul unei femei israelite, al cărui tată a fost  egiptean, a ieșit din mijlocul copiilor lui Israel” ?

Răspuns: Mulțumită unei corecţii precise, vom începe să descoperim defecte în oameni, care anterior nu au fost observate.

Deci, acum, este necesar sa le corectam.Cu alte cuvinte, lapidarea și alte metode de ucidere simbolizeaza moartea dorintei egoiste într-o persoană, care trebuie să fie într-un fel anulata și  din nou să înceapă să o corecteze.

Din  KabTV „Secretele din Cartea Eterna” 6/18/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: