Nu lasati Sursa sa sece

Scrieri de Rabash, ” Ce este cel care nu are copii în munca „: Un pom care nu face roade este ca un om fără copii care nu da naştere la nimeni. O persoană şi Tora sunt numite sterpe, dacă acestea nu au copii.

Întrebare: Cum putem rafina intenţia comună care are ca scop ajutorul de sus?

Răspuns: Ajutorul vine doar ca răspuns la dorinţa de a uni. De aceea, vom studia împreună pentru a atrage Lumina corecţiei. Noi toţi împreună, trebuie să discernem dorinţa de a ne uni (rugăciunea comună), pentru că altfel niciunul dintre noi nu va avea cererea dreapta sau puterea de a continua pe cale.

O persoana are o dorinta de bază: să se simtă bine. Uneori, în plus faţă de aceasta, o întrebare cu privire la sensul vietii apare în el, care este o dorinţă de a dobândi Lumina. Aceasta apare atunci când incepe sa studieze ştiinţa Cabalei. Înainte de a avea aceasta dorinta suplimentara, s-a dezvoltat ca un animal, urmand comenzile dorinţei pământeşti. Luam o persoană în considerare numai din momentul în care aspiră la ceva mai mare.

Cum poate o persoană sa utilizeze toate înclinaţiile care-i sunt date? La urma urmei, dezvoltarea este posibilă doar în virtutea unei dorinţe ce a fost adăugate ei din Kli-ul comun. Dar o persoană trebuie să se includă în ea, similar cu un copac care primeşte toate forţele din mediul înconjurător, cum ar fi din pământ, aer, soare şi aşa mai departe. Dacă o persoană ştie cum să accepte totul pentru beneficiul său spiritual de creştere, atunci ea va absorbi această necesitate din mediu şi cu ea va solicita Lumina care Reformeaza pe parcursul studiului.

Lumina construieşte procesul interior al cuiva, în timp ce calitatile lui interioare, obiectivele şi noţiunile cresc. Acesta este modul în care o persoană avanseaza. Ea se gandeste continuu cum sa primeasca o ascensiune de la mediul înconjurător. Pentru a face acest lucru, ea trebuie să-si plece capul în faţa prietenilor şi sa-i ridice în ochii lui ca pe cei mai buni oameni ai generaţiei. La lecţie trebuie să nu uite de ce studiaza. În final, o persoană primeşte doar o trezire suplimentara de la grup, dar apoi Lumina are să vină şi să-l indrepte in mod corect.

Astfel, cu ajutorul tuturor acestor factori, o persoană este alimentata cu forţele de creştere. Ea trebuie să verifice: Aceste forţe produc vreun fruct? Pe de o parte, avanseaza pe linia de stânga, incontinuu dezvăluindu-i-se  înclinaţia rea pe care Creatorul a făcut-o. Alternand cu aceasta, descopera Tora ca pe un condiment: Intelege ce să facă cu înclinatia rea şi cum să discearnă Tora cu ajutorul ei, care este Lumina, calitatea de a darui.

Astfel, o persoană urmeaza sfatul Cabalistilor și ajunge la o anumită senzaţie. Chiar dacă nu este un veşmânt real al Luminii în vase încă, cu toate acestea, noi detalii de percepţie apar în ea – scantei de Lumina, care se îmbrăca în Kelim. Adevărat, pentru moment nu este simţită ca împlinire, ci ca Lumina Inconjuratoare – Lumina care Reformeaza. O persoană se află încă pe calea către Sursă. Ea nu a ajuns încă la bunătate, chiar şi la un grad mic. Cu toate acestea, ea se mişcă înainte.

Prin urmare, cel mai important lucru este să se teamă că ea nu va avea copii, că va rămâne fără o dorinţă puternică, se va opri la jumătatea drumului şi se va usca de la o sursă seaca. Dacă aveţi o dorinta, este necesar să discerneti înclinaţia rea din ea, care este fără de formă şi opusa avansarii spirituale. Apoi, cineva trebuie sa adăuge Tora ca si condiment, Lumina care Reformeaza la acest lucru. Daca Tora aduce fructe, atunci nu mai este fără copii.

Din partea întai a Lecţiei zilnice de Cabala 2/8/11, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: