Nu magie, ci realitatea

49.01Întrebare: Oamenii au arătat întotdeauna interes pentru fenomenele anormale și magie. În ultimele milenii, înțelegerea magiei nu s-a schimbat prea mult.

Așa-numita trusă a vrăjitorului obișnuit include boli de vindecare, comunicare cu obiecte supranaturale, telekinezie și abilitatea de a prevedea viitorul.

Cum se raportează Cabala la asta? La urma urmei, multe sunt luate din surse cabalistice.

Răspuns: Nu cred că multe sunt luate din sursele cabalistice, deoarece nu există nimic în Cabala care să aibă legătură cu fenomenele supranaturale pământești. Ele sunt doar atribuite acestuia.

De fapt, Cabala nu vorbește despre supranatural, ci despre natural, despre ceea ce se întâmplă de fapt. Cu toate acestea, pentru a simți, a simți și a influența pe sine și pe alții, trebuie să posede anumite abilități, sentimente și puteri supranaturale.

Dar acesta nu este un miracol pentru că oricine poate dezvolta astfel de abilități. La fel ca un copil mic care se uită la ceea ce face un adult, copilului i se pare un miracol. Iar când copilul crește, el însuși devine un magician și mai mare decât cel pe care îl considera ca atare în copilărie. Prin urmare, aici nu există miracole. Există cunoaștere și măiestrie.

Întrebare: Există o rădăcină a vrăjitoriei și a magiei în lumea spirituală??

Răspuns: Din nou, pentru cineva care înțelege, cunoaște și posedă aceste fenomene, aceasta nu este magie sau misticism. Pentru el nu este nici măcar paranormal, ci fenomene absolut normale.

Comentariu: Dar, de exemplu, există oameni care pot muta obiecte. Și cabaliștii, din câte înțeleg, nu știu cum să facă asta.

Răspunsul meu: Cabaliștii nu își stabilesc asta ca scop. Sarcina lor este complet diferită: să dezvăluie Creatorul. Iar acest lucru se poate realiza doar prin atingerea nivelului Creatorului și nu prin tot felul de trucuri.

De la KabTV “Stări Spirituale” 2/1/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed