Nu mai avem nevoie de vrăjitori

531.03La Ştiri (Revista Smithsonian): „Oficialii s-au apropiat cu un pas de grațierea celor aproape 4.000 de persoane acuzate de vrăjitorie în Scoția între secolele al XVI-lea și al XVIII-lea…

„Vânătoarea de vrăjitoare a cuprins o mare parte a Europei între aproximativ 1450 și 1750. Frica de diavol, tulburările sociale și isteria în masă au contribuit la frenezia acuzațiilor și proceselor, care de multe ori au apărut din disputele locale și vizau de obicei femeile necăsătorite sau văduve, potrivit. Galeriilor Nationale ale Scoției. …

„Oficialii scoțieni au folosit în mod regulat metode de tortură precum privarea de somn, pedeapsa fizică și umilirea publică pentru a obține mărturisiri.

„În general, cercetătorii estimează că două treimi dintre persoanele acuzate de vrăjitorie în Scoția au fost executate pentru așa-numitele lor crime. Majoritatea condamnaților au fost spânzurați înainte de a fi arși pe rug; unele victime au fost spânzurate, li s-a tăiat capul sau au fost arse de vii”.

Întrebare: Toate acestea sunt necesare?

Răspuns: Nu este nevoie de asta, în nici un fel. Astăzi acest lucru va provoca doar o creștere și mai mare în căutarea vrăjitoarelor.

Întrebare: Care este atitudinea corectă față de toate acestea?

Răspuns: Ar fi să deschidem ochii oamenilor asupra a ceea ce a fost și asupra faptului că nu se poate întâmpla din nou, acum. Trebuia să trecem prin toate astea.

Întrebare: Și atitudinea față de vrăjitoria de astăzi, bastoane de răsucire și așa mai departe, care ar trebui să fie?

Răspuns: Nu există nicio atitudine corectă față de nimic în lume! Nici faţă de religii, de aceste baghete, sau vrăji, sau faţă de căutarea apei cu crengi. Sunt mii din toate acestea.

Întrebare: Care este atitudinea corectă față de asta? Practic, lumea se bazează pe aceste superstiții și zvonuri.

Răspuns: Da, lumea caută mereu, caută. Pentru că lumea se bazează pe faptul că nu știe nimic despre ea însăși. Pentru ce este, de ce, unde? Cum suntem gestionați? Cine este la conducere, ce forțe? Nimeni nu stie.

Întrebare: Omul împinge înainte și înapoi pentru că este în întuneric?

Răspuns:: Da, încearcă să găsească sprijin, dar acesta nu există.

Lumea trebuie să dezvăluie scopul, metodologia și sistemul existenței noastre. De fapt, de ce suntem? Ce ni se întâmplă? Cum ne putem ridica deasupra acestui filistinism cotidian? Totuși, să poţi privi această lume de sus, să te orientezi cumva în ea până la urmă. Să nu alergi după niște superstiții și în general, după prostiile a tot felul de escroci și vrăjitoare.

Întrebare: Ce anume ar trebui să dezvăluie lumea?

Răspuns: Metodologia de a gestiona lumea noastră. Lumea noastră este guvernată de bunătatea absolută. Suntem într-o calitate opusă acestei bunătăţi. Prin urmare, trebuie să ne corectăm cumva pentru a vedea acest bine, pentru a vedea acest scop. Și atunci ne putem transforma lumea în mod corect.

Întrebare: Ce este bine?

Răspuns: Binele este asistența reciprocă absolută a tuturor pentru toată lumea.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 1/6/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: