Nu mai este nimic de ascuns!

Întrebare: Când organizăm un atelier de lucru într-un cerc,  trebuie să vorbim despre Lumina Superioară, despre înţelepciunea Cabalei, sau este suficientă o conexiune simplă şi o unitate ?

Răspuns: Astăzi este posibil de a vorbi cu oamenii despre tot ceea ce atinge pe corecţie. Nu mai este nimic de ascuns! Putem vorbi de la cel mai înalt nivel. Problema este dacă ei te vor înţelege. Dar nimeni nu se va opune. Nu vă fie teamă să descoperiţi oamenilor  cât de mult puteţi  adevărul Torei, ei nu te vor  respinge.

Baza ta este o dovadă a unei existenţe de cinci mii de ani: începând de la Adam HaRishon, Avraam, Moise, toţi patriarhii. Toate generaţiile de Cabalişti care i-au urmat pe aceştia au vorbit despre acelaşi lucru, corectarea pe care Israel trebuie să o efectueze în lume.

De mii de ani, până în ziua de azi, ne-am pregătit pentru acest moment, iar acum în cele din urmă a venit timpul pentru corectare! Toţi Cabaliştii au scris despre timpul nostru: la sfârşitul secolului al XX-lea vom intra în perioada sfârşitului de corecţiei.

Toate acestea trebuie să fie explicate  oamenilor în cuvinte care sunt uşor de înţeles, în funcţie de audienţă. Este similar cu modul în care ştiinţa este adaptată pentru copii de diferite vârste, însoţită de tot felul de jocuri şi exerciţii. La fel este şi metoda de corecţie, adaptând această înţelepciune înaltă spirituală pentru fiecare om în parte.

În  momentul în care începem  să  implicăm  oamenii, desfăşurăm deja o corecţie. Noi suntem cei care realizăm această corecţie şi nu ei. Organizându-i pe ei într-un cerc constituie deja corecţia.

Organizăm un atelier de lucru şi oferim întrebări pentru discuţii prin care oamenii pot clarifica esenţa a tot ceea ce vorbim acum: Care este unicitatea poporului lui Israel, obligaţia sa de a corecta întreaga lume?  Și cu aceasta noi  desfăşurăm o corecţie.

Din emisiunea de pe Kab TV “Misiunea poporului lui Israel,” 7/8/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed