Nu neglijați nicio proprietate!

571.06Întrebare: Ce ar trebui să fac dacă invidia prietenilor mei mă irită?

Răspuns: Enervează-te și încearcă să apreciezi ceea ce te-a supărat. Invidia te poate face să închizi ochii față de prietenii tăi ca să nu-i vezi și să nu-i invidiezi. Sau poate, dimpotrivă, te poate împinge să studiezi mai mult și să faci ceva pentru a nu-ți invidia prietenii, ci măcar pentru a fi ca ei.

Întrebare: De ce invidia prietenilor este considerată un progres; aceasta este o proprietate a egoismului?

Răspuns: Dar ei sunt mari! Ei sunt la țintă! O mulțime de astfel de lucruri! Dacă încerc să mă apropii de ei, să mă alătur lor—iar invidia este acea calitate când vreau să am ceea ce au ei—atunci voi primi de la ei dorința de a-L glorifica pe Creator, de a mă apropia de scop, de unitate. Invidia este o calitate foarte bună.

În principiu, nu există deloc proprietăți rele, totul depinde de modul în care le folosiți. Veți vedea cum, printr-o corectare adecvată, cele mai teribile proprietăți se transformă brusc în proprietăți absolut pozitive. Acum nici măcar nu ne putem imagina acest lucru, iar apoi vom vedea lumea ca fiind absolut bună.

Dar unde vor dispărea furia, ura, trădarea, neglijența și alte calități negative? Vom vedea cum acestea se corectează și nicidecum nu dispar. Pur și simplu nu poate fi explicat, la fel cum este uneori imposibil să explici cuiva unde credem că noi avem dreptate și el greșește. Dar trece ceva timp și, deodată, el începe să înțeleagă că totul poate fi diferit.

Așadar, totul este în față. Cel mai important lucru este să nu negați nimic, să nu neglijați nimic; încercați să vă uniți cu prietenii din grup în toate calitățile lor. În mod forțat nu refaceți pe nimeni, ci doar pe voi înșivă.

Din Convenția Internațională „Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/8/22, „Absorbim măreția scopului de la prieteni” Lecția 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed