Nu neutralizaţi, ci echilibraţi

Comentariu: Spuneţi că nu contează dacă o persoană iubește sau nu, principalul lucru este atitudinea lui specifică, și nu ceva neutru. Că dacă este pro sau împotriva a ceva, atunci are deja o atitudine față de orice obiect sau fenomen.

Răspunsul meu: Fireşte. Principalul lucru este să nu fii indiferent.

Indiferența este sinonimă cu absența simţirii. Să presupunem că nu te observ, asta înseamnă că nu te simt. De îndată ce voi începe să te simt, vei începe imediat să mă influențezi și să apară în unele definiții.

232.06Comentariu: De obicei în viață încercăm să scăpăm de ură pentru ca totul să fie pozitiv.

Răspunsul meu: Acest lucru este incorect. Nu poți scăpa de ură, o poți depăși doar prin sentimente opuse ei, construind una peste alta: ura deasupra iubirii sau iubirea deasupra urii. La fel este și cu alte sentimente.

Nu poți calma o persoană neliniștită și pur și simplu să-i distrugi anxietatea. Trebuie neapărat să-i oferi calitatea opusă, încredere și așa mai departe. Întotdeauna este așa. Prin urmare, nu putem face nimic cu noi înșine. Nu înțelegem exact cum să echilibrăm toate sentimentele, vederile, opiniile, senzațiile și emoțiile noastre cu calitățile lor opuse.

Întrebare: Cum se poate face acest lucru? La urma urmei, spuneţi că toate calitățile existente sunt foarte importante și nu pot fi neutralizate.

Răspuns: Eu spun că nu pot fi distruse, nu trebuie neutralizate, ci echilibrate de calitatea opusă.

KabTV’s “Am primit un apel. Cum să transformi ura în iubire?” 04.02.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: