Nu părăsiţi drumul

Întrebare: Aţi spune că drumul “a grăbi” şi drumul “în timpul său” sunt doi vectori diferiţi?

Răspuns: A avansa “în timpul său” nu este un vector. Să presupunem că acum, sunt într-o anumită stare (1), care trebuie să treacă la următoarea (2). Pentru a acoperi această distanţă, trebuie să ne agăţăm de principiul unităţii Israel, Tora şi Creatorul. Dacă mă orientez în această direcţie, atunci avansez pe drumul de accelerare (a grăbi).

Dar, ce să fac dacă, după ce am mers o parte din drum, eşuez ? Ce se întâmplă dacă nu am reuşit aici, adică nu am reuşit să furnizez dorinţa care mi-a fost revelată în acest moment, cu intenţia altruistă ? Pot să avansez fără intenţia corectă ? Nu, nu pot.

Prin urmare, nu există nicio cale prin care să puteţi înainta “în timpul său”. Eu trebuie să rămân aici cu intenţia mea incorectă ( ← ), care mă trage spre “stânga”, spre material. Apoi, trebuie să ajung la recunoaşterea răului şi să mă aşez pe drumul corect.

Totuşi, pentru a recunoaşte răul, eu trebuie să intru, să mă exercit pe mine însumi, să mă asigur de tot ceea ce lipseşte, să ajung la un rezultat insuficient, să-mi pară rău pentru ceea ce s-a întâmplat şi apoi, să revin la vectorul de accelerare.

Deci, nu am nicio şansă să avansez spre obiectiv “în timpul său”, chiar dacă o mie de lovituri mă forţează. La urma urmei, ele nu sunt o pedeapsă pentru greşeli. Am nevoie, încă, să fac calcule şi apoi, să identific adevăratul rău şi să văd că problemele nu sunt rele, ci bune. Aparent, sărut “băţul”, mulţumesc Creatorului pentru loviturile sale: “Mulţumesc mult, este foarte bine, deoarece acum, îmi dau seama că sunt în rău”. Mai mult, sunt conştient că loviturile sunt bunătate şi, ceea ce părea plăcere pentru mine cândva, este un lucru rău.

Astfel, suferinţa îmi permite să mă apropii de Creator. Totuşi, de-a lungul drumului trebuie să simt şi să înţeleg atâtea lucruri, să schimb atât de mult în mine pe drumul suferinţei…Este numit astfel, dar nu este un drum –  eu fac un viraj şi mă întorc. Şi acest viraj, poate lua un an sau doi, dar spunem, douăzeci.

Întrebare: Cum putem accelera pe linia  dreaptă?

Răspuns: Puteţi accelera pe linia dreaptă dacă sunteţi conectaţi constant, la centrul grupului, din nou şi din nou. Avansarea pe drum înseamnă a realiza libera alegere. Dar realizarea sa este de a consolida grupul, singurul mijloc pentru a atinge obiectivul.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 06.10.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: