Nu pierde sansa!

Intrebare: Daca merg la farmacie si vad la coada 70 de oameni, plec sa rezolv alte lucruri si revin intr-o ora cand imi vine randul. De ce am nevoie sa ma angajez in munca spirituala acum, daca nu stiu cand o sa fiu corectat? De ce am nevoie de asta? Pot sa ma intorc la treaba mea in lumea asta deocamdata.

Raspuns: Nu exista constrangere pe calea spirituala! Daca nu vrei sa stai, atunci pleaca! Nu trebuie sa stai si sa-i stanjenesti pe altii. Daca dintr-un anumit motiv decizi ca nu doresti sa alegi calea, spune-le prietenilor, ei vor intelege si iti vor dori succes.

Daca crezi ca o sa petreci 5 ani imbunatatindu-ti viata din lumea aceasta, apoi te vei intoarce la un grup puternic si sa iti continui calea impreuna cu ei, acestea sunt false sperante. In cinci ani va trebui sa faci o munca si mai mare. Trebuie sa compensezi cei cinci ani lungi de angajament in egoism si sa prinzi din urma grupul cu toate experientele prin care a trecut de-a lungul acestor ani.

In consecinta nu scurtezi calea, dimpotriva o faci mai lunga. Crezi ca vii la un grup care este deja in spiritualitate si ca va fi mai simplu pentru tine? Si ca in orice caz, o sa ai o mai mare echivalenta a calitatilor cu prietenii? Nu, o sa dezvalui chiar o mai mare diferenta a calitatilor! De fapt, ei sunt mii de mile inainte, iar tu o sa mergi zece mile in spate. Si distanta va creste! Ca urmare, ai nevoie sa astepti la rand chiar mai mult.
Din partea a 4 a  Lectia zilnica de Cabala 10/6/10, “Dragostea fata de Creator si dragostea fata de fiinta creata”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: