Nu poți da clic prin viață

922Comentariu: Se spune că astăzi trăim într-o lume a gratificației instantanee. Comanzi ceva și deja ceri să fie aici. Nu poți suporta să stai la coadă, urăști asta. Blocajele în trafic sunt și mai rele; Vreau să ajung imediat la destinație.

Vă amintiţi cum era cu fotografia pe vremuri? Mai întâi introduceai filmul, apoi îl rulai, apoi făceai o fotografie. Cereai ca nimeni să nu se miște; altfel ar fi fost nefocalizat. Nu le developai până când nu era epuizat întregul film. Developarea fotografiilor era, de asemenea, un proces.

Viața era diferită, și tot timpul, în fiecare moment, era anticipare, așteptare.

Răspunsul meu: Da, ați participat la proces.

Întrebare: Și astăzi, dai clic și faci instantaneu o fotografie. Apoi o iei din nou. Spuneţi-mi, ce am pierdut cu toate aceste clicuri?

Răspuns: Creativitatea. Noi nu participăm la proces, la creație. Nu-l putem influența. Facem doar clic, facem clic, facem clic și nimic altceva.

Întrebare: Deci vom face clic pe toată viața noastră?

Răspuns: Și facem. Înainte, puteam să ne aducem propriile culori în fotografie, să o retușăm. În general, făceam totul. Fotografia în sine era artistică. Pentru că reglam setările, mecanismul, adăugam puțin brom lichidului de developare și așa mai departe. Era un proces creativ.

Întrebare: Și vi-a plăcut să faceţi parte din acest proces?

Răspuns: Când eram băiat, mi-a plăcut foarte mult să fiu în acest proces. Nu aș vrea să fie automatizat.

Întrebare: Deci, acest moment special de plăcere este pierdut?

Răspuns: Da. Și când imprimai fotografiile de pe film pe hârtie, luai hârtie mată, netedă sau lucioasă și alegeai diferiți parametri. Totul era o expresie a sentimentelor tale. Acum lipsește.

Întrebare: De ce se întâmplă asta? De ce ne-a fost luat acest moment de plăcere?

Răspuns: Am înlocuit lumea creativității cu lumea mașinilor. Așa cum suntem noi, așa este și lumea.

Întrebare: De ce? Ce s-a întâmplat cu noi?

Răspuns: Lumea s-a uscat. Nu există literatură în ea. Nu există artă așa cum era înainte. Totul a rămas în secolul al XVIII-lea până la al XIX-lea.

Comentariu: Și muzica clasică a rămas acolo.

Răspunsul meu: Da, totul a rămas acolo. Iar astăzi nu mai există nimic.

Întrebare: De ce? Nu vrem să ne bucurăm?

Răspuns: Omul devine mecanic.

Întrebare: Atunci vă rog să vorbiți în numele Forței superioare. Forța superioară, de ce ne face astfel de lucruri? Pentru ce?

Răspuns: Îți voi răspunde în numele Forței superioare. „În primul rând, astfel încât să-ți dai seama de tristeţea existenței tale, de josnicia existenței tale – și să vrei să o schimbi.”

Comentariu: Dar Tu ne-ai creat așa, Forță superioară!

Răspuns: „Asta este corect. Aşa am facut. Și te-am creat în acest fel special pentru ca tu să alegi modul corect de viață.”

Întrebare: Nu am fi putut să fim plasați de la început în modul corect de viață?

Răspuns: „În nici un caz! Sau ai fi fost o mașinărie. Dar acum ai de ales între asta și asta. Și vreau să exişti în această alegere și să alegi treptat existența optimă în care tu pentru tine ai fi ca Mine.”

Forța superioară are un program, un scop! Totul este pregătit.

Dar adevărul este că a deveni precum Creatorul înseamnă a deveni absolut amabil, absolut iubitor față de toată lumea și așa mai departe. Aici dimpotrivă, o persoană trebuie să cultive în sine calități antiegoiste.

Întrebare: Deci asta este tot ce dorește forța superioară de la noi? Este singurul lucru, cel mai important lucru?

Răspuns: Singurul!

Întrebare: Cum ar trebui să tratăm asta? Ce ar trebui sa facem? Iubire?

Răspuns: În primul rând, nu suntem complet de acord cu acest lucru.

Comentariu: Desigur, nu sunt de acord cu suferința.

Răspunsul meu: Da. Dar văd că dacă gândesc înțelept, atunci probabil că nu voi avea altă opțiune decât să fiu de acord cu Tine.

Întrebare:: Vorbești deja cu Forța superioară în numele umanității?

Răspuns: Da.

Întrebare: Deci ar trebui să fiu de acord?

Răspuns: Până la urmă, da. Și dacă vom crea o astfel de societate, astfel de conexiuni între noi în care susținem această idee, ne va fi foarte ușor și vom ajunge repede la această stare.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 8/25/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: